Investigatii si proceduri

Artroscopie

Aceasta procedura chirurgicala este utilizata pentru a vedea in interiorul unei articulatii, folosind instrumente mici si o camera mica inserata printr-o incizie de mici dimensiuni.

Afla mai multe

Analize de sange

O varietate de analize de sange pot fi utilizate pentru a diagnostica artrita reumatoida, cancerele osoase si alte afectiuni ale sistemului musculo-scheletal.

Afla mai multe

Scanari osoase

Medicul ortoped poate recomanda o scanare osoasa pentru a masura tesutul osos, printre care amintim densitometria osoasa, scintigrafia scheletica, discografia, mielografia sau electromielografia.

Afla mai multe

Investigatii imagistice

Radiografiile, scanarile CT si imagistica prin rezonanta magnetica (RMN) ajuta la identificarea leziunilor precum fracturile, la depistarea tumorilor canceroase, dar si la realizarea protezelor personalizate.

Afla mai multe

Test de evaluare a mersului

Medicul ortoped poate recomanda un test de evaluare a mersului (analiza a mersului) pentru a identifica problemele legate de structura, membrele si rotatia articulatiilor. Acest test face parte dintr-o gama de teste de flexibilitate, cum sunt si testele de stres sau testele musculare, utilizate pentru a evalua miscarea si functia musculara sau pentru a identifica anomalii in alinierea scheletului.

Testele suplimentare

In anumite cazuri, medical ortoped poate recomanda o serie de teste suplimentare, cum ar fi biopsia musculara si biopsia maduvei osoase, care pot ajuta la confirmarea diagnosticului.

Afla mai multe