Despre specialitatea Ortopedie si traumatologie

Specialitatea Ortopedie si Traumatologie face parte din grupa specialitatilor chirurgicale si se ocupa cu depistarea, diagnosticul, tratamentul si recuperarea afectiunilor congenitale sau dobandite, de natura traumatica sau netraumatica, ale aparatului locomotor.

Medicii specialisti in Ortopedie si Traumatologie diagnosticheaza si trateaza o gama larga de afectiuni ale sistemului musculo-scheletic, care includ oasele, articulatiile impreuna cu structurile lor asociate care permit miscarea - ligamente, tendoane, muschi si nervi.

Ortopedia

Ortopedia se refera la diagnosticarea si repararea defectelor si malformatiilor congenitale (defecte prezente la nastere) si ale celor dobandite ulterior, de la nivelul sistemului musculo-scheletic (oase, articulatii, muschi, tendoane si ligamente). De asemenea, implica si tratamentul chirurgical al deformitatilor si malformatiilor aparatului locomotor dobandite in urma anumitor afectiuni medicale, cum ar fi boli infectioase (tuberculoza, infectii septice), osteoartrita, boli metabolice sau tumori osoase.

Traumatologia

Include tratamentul chirurgical si refacerea structurilor si a organelor deteriorate in urma unui traumatism. Medicii nostri specializati in chirurgia traumatismelor ofera o gama larga de servicii medicale, care variaza de la tratamentul leziunilor la nivelul sistemului musculo-scheletic, cum ar fi fracturile osoase si leziunile tesuturilor moi ale muschilor si tendoanelor, pana la tratarea persoanelor cu leziuni multiple.