Conf. Univ. Dr. Dan Ulmeanu

Șef Secție Chirurgie Generală și Toracică, Spitalul REGINA MARIA Băneasa

Dr. Dan Ulmeanu este Medic Primar Chirurgie Generală și Toracică cu o vastă experiență în chirurgia laparoscopică și toracoscopică, în prezent coordonând Secția de Chirurgie Generală și Toracică, din cadrul Spitalului REGINA MARIA Băneasa. De asemenea, se implică în sectorul chirurgiei oncologice colaborând cu echipele multidisciplinare din Clinica Sanului. În plus, Dr. Dan Ulmeanu este și președintele Clubului Regal al Medicilor, în cadrul căruia organizează congrese și cursuri din diferite specialități medicale.

Preocupat de pregătirea profesională continuă, Dr. Dan Ulmeanu a obţinut competenţa în chirurgia laparoscopică, chirurgia toracoscopică şi endoscopia bronşică şi a participat la o serie de cursuri de specializare din ţară şi străinătate.

Încă de la începutul activităţii profesionale, Dr. Dan Ulmeanu se remarcă prin efectuarea în premieră în România a unor proceduri de tratament şi a unor tehnici chirurgicale inovatoare, precum şi prin dezvoltarea de instrumentar medical pentru chirurgia laparoscopică, toracoscopică şi generală. Astfel, medicul poate fi considerat un promotor al chirurgiei toracoscopice în România.

Dornic de a împărtăși cunoștințele și experiența sa, medicul se preocupă și de activitatea de pregătire postuniversitară, prin cursuri de laparoscopie și toracoscopie, în cadrul Universității Titu Maiorescu din București, totodată, publicând 4 tratate şi cărţi de specialitate.

Ca răsplată pentru rezultatele deosebite onținute, Dr. Dan Ulmeanu a obținut numeroase premii oferite de Societatea Română de Chirurgie Toracică pentru contribuția adusă la dezvoltarea chirurgiei toracice în România și face parte din societăți medicale de elită din România și din străinătate.

https://www.reginamaria.ro/medici/conf-univ-dr-ulmeanu-dan