Dr. Vlad Predescu

Medic Sef Ortopedie, Ponderas Academic Hospital

În cadrul REGINA MARIA, Dr. Vlad Petrescu deține rolul de Coordonator al Secție de Ortopedie și Traumatologie din Ponderas Academic Hospital. Totodatăm, face parte din echipa Spitalului Euroclinic si a Campusului Medical Brasov, unde efectuează artroscopii şi intervenţii chirurgicale de specialitate.

Este considerat o autoritate la nivel european în domeniul chirurgiei artroscopice şi a chirurgiei genunchiului, de-a lungul carierei, remarcându-se prin numeroasele intervenţii chirurgicale efectuate la pacienţii care suferă de poliartrita reumatoidă şi spondilită ankilopoetică, efectuând peste 800 de intervenii chirurgicale ortopedice pe an.

Activitatea științifică este, de asemenea, remarcabilă, Dr. Vlad Petrescu publicând peste 140 de lucrari stiintifice, postere si comunicari si 4 de carti de specialitate în reviste și publicații internaționale. În urma contribuțiilor aduse în medicină, a obținut Premiul „Performante in domeniul ortopediei si traumatologiei” în cadrul Galei Elitelor Medicale Clujene din 2016.

De asemenea, participă activ la formarea studentilor, rezidentilor si specialistilor in domeniul artroscopiei si chirurgiei ortopedice, având și rolul de Asistent Universitar în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”din Bucureşti.  

https://www.reginamaria.ro/medici/sef-de-lucrari-dr-predescu-vlad