Prof. Univ. Dr. Adrian Saftoiu

Medic Sef Gastroenterologie, Policlinica Central Craiova

Prof. Univ. Dr. Adrian Saftoiu este Medic Primar Gastroenterologie, cu competențe în Endoscopie digestivă și Ecografie abdominală, coordonând, în același timp, secția de Gastroenterologie din Policlinica Central Craiova din REGINA MARIA.
În scopul desavârșirii experienței sale, medicul s-a dedicat supraspecializării în arii precum: boli pancreatice și biliare, cancere digestive și boli inflamatorii intestinale, prin numeroase cursuri effectuate în străinătate.

Pe lângă experiența clinică semnificativă, Prof. Univ. Dr. Adrian Saftoiu a desfășurat, de-a lungul carierei, și o activitate științifică vastă, publicând peste 250 de articole în reviste internaționale, cu peste 4000 de citari în alte articole si 23 de carti si capitole de carte, publicate în țară și în străinătate.

Totodată, medicul s-a dedicat și studiilor clinice, prin participarea în cadrul acestora obținând 7 granturi internaționale și 25 de granturi naționale, respectiv 15 studii clinice multicentrice.   

De-a lungul carierei, Prof. Univ. Dr. Adrian Saftoiu a primit 15 premii naționale și internaționale, răsplată pentru rezultatele excepționale obținute în domeniul Gastroenterologiei.

https://www.reginamaria.ro/medici/prof-univ-dr-saftoiu-adrian