Dr. Mihaela Oros

Medic Sef Pediatrie, Ponderas Academic Hospital

Dr. Mihaela Oros face parte din echipa REGINA MARIA din 2016, alăturându-se echipei noastre din Ponderas Academic Hospital cu scopul de a dezvolta un Centru de Somnologie Pediatrica de referinta in tara si de a construi o echipa multidisciplinara cu experienta in somnologia la copii. În prezent, este coordonatorul acestui centru, preocupându-se de nevoile copiilor cu tuburări de somn.

Doctor in stiinte medicale, medic primar pediatru si specialist pneumolog, cu supraspecializare in somnologia pediatrica si polisomnografie la Cincinnati Children’s Hospital Medical Center din SUA, Dr. Oros s-a implicat in dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrica in Romania si in supraspecializarea medicilor in acest domeniu. În acest scop, a fondat Asociatia pentru Tulburarile de Somn la Copii si Adolescenti a carei misiune este educatia si accesul medicilor la informatii valide si de ultima ora.

De-a lungul carierei, a adus o contribuție semnificativă și în dimeniul cercetării, publicând peste 100 de lucrari stiintifice, prezentate la manifestarile stiintifice nationale si internationale. Din 2014 este Redactor sef al revistei „Somnologie Pediatrica – Romanian Journal of Pediatric Sleep Medicine” si este editor al unui site dedicat parintilor despre somnul la copii.
Membră în societăți prestigioase naționale și internaționale și delegat national al GINA (Global Initiative for Asthma) – forum la nivel mondial implicat in imbunatatirea ingrijirii pacientilor cu astm.

https://www.reginamaria.ro/medici/dr-oros-mihaela