Terapie de grup

Psihoterapia de grup este un real sprijin in demersul de a scapa de kilogramele nedorite. Sedintele de terapie de grup sunt unice in cadrul retelei.

Un concept important al programului de management al greutatii este acela ca schimbarile permanente de comportament necesita schimbari in gandire. A alege ce este bine pentru sanatatea noastra, desi pare un lucru usor in teorie, este destul de dificil de pus in practica.

Motivele pentru care oamenii incearca sa slabeasca sunt adesea legate de opinii negative privind imaginea propriului corp, lipsa de abilitati sociale sau lipsa de incredere. Stresul cotidian, timpul care se scurge cu repeziciune, tentatiile din jur, ne fac sa abandonam deseori lupta noastra cu kilogramele in plus. Schimbarea comportamentului alimentar si adoptarea unui stil nou de viata este un proces de durata, care necesita insa schimbarea felului in care gandim.

Conform Asociatiei Americane de Psihologie (APA), persoanele care participa la intalnirile de grup pentru sprijinirea celor care lupta cu greutatea (psihoterapie de grup), au mai mult succes. Grupul de suport este o sursa sigura de sprijin, care ii ajuta pe pacienti sa faca fata provocarilor, fara a se simti insa singuri, ii ajuta sa experimenteze invatarea interpersonala si sa primeasca feedback cinstit si constructiv.

“Grupul de suport este format din 8 persoane si, timp de 2 luni, cu ajutorul psihologului, va deveni locul in care te vei simti in siguranta si in care vei descoperi ca exista multi altii care se confrunta cu aceeasi problema ca tine, in care vei experimenta invatarea interpersonala si vei primi feedback onest si constructiv, in care vei face fata provocarilor fara insa sa te simti singur, in care vei avea curaj sa iti exprimi emotiile, in care nimeni nu te judeca, in care vei afla ca schimbarea modului de a gandi este cheia catre rezultatele mult asteptate.” – Psiholog Diana Popescu

Terapia de grup

Pot participa toti cei care au motivatia de schimbare si care isi doresc sa participe la grup. Se vor face grupuri pe probleme asemanatoare: obezitate, anorexie, bulimie, scadere de doar cateva kilograme etc.

 • 6-8 persoane
 • 8 sedinte
 • 2 ore/sedinta
 • 1x/saptamana
 • 2 luni

Subiectele discutate in cadrul grupului:

 • Cum sa faci fata stresului din viata de zi cu zi
 • Cum sa iti setezi obiective realizabile pentru managementul greutatii
 • Cum sa identifici si sa corectezi gandurile automate negative legate de mancare, greutate (restructurare cognitiva)
 • Cum sa te pretuiesti mai mult (cresterea stimei de sine)
 • Cum sa iti imbunatatesti abilitatile de gestionare a emotiilor
 • Cum abordezi temerile legate de cresterea in greutate si aspectul fizic
 • Cum sa generezi si sa evaluezi posibile solutii la problemele legate de controlul greutatii

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.