Dieta, parte esențială a oricărui tratament

Pornind de la celebrul sfat al lui Hipocrate, care considera hrana medicament și medicamentul hrană, este mai actuală ca niciodată nevoia de a conștientiza importanța alimentației, pentru menținerea și redobândirea sănătății, în general, și respectarea unor reguli de nutriție adecvate, atât pentru ameliorarea cât și pentru prevenirea unor afecțiuni, în mod particular. 

Testul de nutrigenetică este un test extrem de complex care arată cum metabolizează pacientul alimentele. În funcție de rezultatul acestui test se stabilește un plan de dietă personalizat, care face ca fiecare categorie de alimente consumate de un individ să aibă ca efect promovarea sănătății, a stării de bine și chiar să contribuie la ameliorarea și vindecarea suferințelor diagnosticate ale acestuia.
 


Prin excluderea sau includerea în dietă a alimentelor pe care organismul nu le metabolizează, le metabolizează greu sau, din contră, de care are nevoie, starea generală se va îmbunătăți, greutatea poate fi redusă cu efort minim, ori chiar fără efort, sau menținută sub control, se reduc tulburările digestive (balonarea, tulburările de tranzit, durerile abdominale), iar tonusul general va fi unul mult superior.