Roxana Melnicu

Absolventă a Facultății de Psihologie la Universitatea București și a unui DEA în psihopatologie fundamentală și psihanaliză la Universitatea Paris VII, Roxana a tradus numeroase lucrări fundamentale din câmpul psihologic și psihanalitic și a lucrat ca jurnalist pentru publicații adresate publicului larg, în special femeilor. 

Obiectivul ei pe termen lung este construirea unei culturi psihologice pe scară largă în societatea românească, premisă a unei mai bune conștientizări a tot ceea ce ne influențează la nivel personal, relațional, social, implicit a unei mai bune igiene psihologice și a unei sănătăți mentale mai bune la nivelul întregii societăți. Este un obiectiv ambițios, la care nu se poate lucra altfel decât cu răbdare și cu disponibilitatea de a explica totul pe înțelesul unui număr cât mai mare de oameni. 

În condițiile schimbărilor sociale din ce în ce mai accelerate din ultimii ani, peste tot în lume a crescut cererea publicului pentru astfel de informații, cerere pe care publicațiile de specialitate ar trebui să o considere o oportunitate pentru a ajuta la crearea unei comunicări și coeziuni sociale autentice.