Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Urologie pediatrica

Articol de Dr. Dan Cristea Medic specialist Chirurgie pediatrica

Afectiunile urologice la copii difera de cele ale adultului in multe aspecte, frecvent necesitand proceduri diagnostice si tratament specializat.

In Spitalul Baneasa, medicii chirurgi pediatri trateaza o serie de afectiuni urologice la nou-nascuti, copii si adolescenti. Medici imagisti pediatri, anestezisti pediatri si medici din alte specialitati conlucreaza in cadrul spitalului pentru  a oferi copiilor cu afectiuni urogenitale o ingrijire cu profesionalism, prompta si de calitate.

Serviciile medicale includ teste si proceduri de diagnostic care se efectueaza atat in ambulator, cat si in spital, precum si tratamentul copiilor cu afectiuni urogenitale dobandite sau congenitale:

  • Evaluarea si tratamentul refluxului vezico-ureteral si al infectiilor urinare care necesita interventie chirurgicala
  • Evaluarea si tratamentul chirurgical al hidronefrozei / ureterohidronefrozei
  • Reconstructia chirurgicala a tractului urinar (rinichi, uretere si vezica urinara), incluzand tratamentul malformatiilor congenitale genitale, al hipospadiasulul primar si complex si al tulburarilor de dezvoltare sexuala
  • Chirurgia afectiunilor frecvent intalnite la copii si adolescenti: testicul necoborat, hidrocel, hernie inghinala si ombilicala, varicocel
  • Chirurgia patologiei tumorale a tractului urinar

Sectia de Chirurgie Pediatrica este coordonata de Dr. Dan Cristea, medic specialist chirurg pediatru. Preocupat permanent de pregatirea profesionala, Dr. Cristea a urmat cursuri postuniversitare in urologie pediatrica, ureteroscopie diagnostica si terapeutica, chirurgia hipospadiasului si chirurgia laparoscopica pediatrica.

Ariile de expertiza sunt: chirurgia hipospadiasului primar si a hipospadiasului multiplu operat hernia inghinala si ombilicala, reimplantari ureterale pentru refluxul vezicoureteral, pieloplastia pentru sindromul obstructiv de jonctiune pieloureterala, hidrocel, varicocel, chist de cordon spermatic, testicul necoborat, etc.