Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Tehnologia laser – gold standardul in terapiile estetice

Articol de Dr. Tatiana Nita Medic primar Dermatovenerologie
laserNita
Chirurgia estetica minim-invaziva este din ce in ce mai apreciata de pacientii care doresc sa scape usor, rapid si eficient de riduri, pete pigmentare sau anumite cicatrici. Acest tip de chirurgie se realizeaza cu ajutorul tehnologiei laser, echipamente moderne folosite de medicii dermatologi si esteticieni pentru a stimula productia de colagen si elastina la nivelul zonelor tratate.

Cu trecerea timpului, corpul nostru incepe sa-si piarda capacitatea de a produce colagen in mod natural. Colagenul este o proteina esentiala pentru sanatatea si functionarea tesuturilor conjunctive din organism care impletesc diferitele parti ale corpului - piele, oase si organe - impreuna.

Fara colagen, corpul nostru ar putea arata foarte diferit. Exista aproximativ 40 de tipuri diferite de colagen in corpul uman, dar patru sunt considerate cele mai importante. Mai mult de 90% din colagenul prezent in organismul nostru este colagen de tipul I, care confera pielii noastre structura supla si fermitatea.

Pe masura ca inaintam in varsta productia de colagen scade, iar acest fapt are ca rezultat formarea ridurilor - liniile fine care isi fac aparitia in momentele de expresivitate faciala, a petelor si altor afectiuni ale pielii asociate procesului fiziologic de inaintare in varsta. Din fericire, toate acestea pot fi tratate eficient si intr-un timp foarte scurt. Medicii dermatologi din Policlinica Floreasca utilizeaza in acest scop cel mai complex si inovator laser chirurgical disponibil pe piata. Youlaser MT este primul si unicul laser dual, atat pentru proceduri ablative, cat si non-ablative, care foloseste tehnologia mixta Quanta System, pentru tratamentul pielii afectate de trecerea timpului si nu numai.

Youlaser MT poate furniza lasere de 1540 nm si 10600 nm coaxial in acelasi micro-punct, cu emisii secventiale sau simultane pentru a obtine un echilibru reglabil de efecte ablative si non-ablative si pentru a oferi pacientilor standarde de tratament noi, complexe si sigure. Echipamentul ajuta medicii sa efectueze cea mai diversificata gama de proceduri estetice si dermatologice.


Aceasta tehnologie complexa laser vine in intampinarea :

 • Tuturor personelor care se confrunta cu pierderea elasticitatii si a vitalitatii cutanate
 • Adolesccentilor afectati de acnee cicatriceala, in cazul lor se poate elabora un plan de tratament pentru un chip frumos si luminos
 • Acelora care, in urma evaluarii clinic-dermatoscopica se descopera existenta leziunilor cutanate benigne, inestetice, cum ar fi papiloamele virale, verucile si keratoze seboreice.

Cum functioneaza Youlaser?

Quanta Youlaser MT furnizeaza lasere de 10.600 nm (CO2) si 1540 nm (GaAS), coaxial, in acelasi micropunct, avand emisii secventiale sau simultane, combinand doua modalitati: ablativ si non-ablativ.

In cazul celei de-a doua modalitati (GaAS), se formeaza micro-coloane de vaporizare si coagulare a epidermului si dermului pe un anumit procent din suprafata tratata. Pielea neafectata din jurul micro-coloanelor favorizeaza accelerarea cicatrizarii.

In cazul primei modalitati, cea pentru ablatie (CO2), are loc vaporizarea intregii suprafete a leziunii.

Tratament laser ablativ CO2

In cadrul unui consult de specialitate dermatologic, medicul examineaza clinic si dermatoscopic pacientul, oferind tratament personalizat al afectiunilor dermatologice. Dermatoscopia sau microscopia de suprafata a pielii este metoda cea mai rapida de examinare a pielii. Reprezinta o procedura clinica neinvaziva care genereaza o imagine amplificata a suprafetei cutanate, astfel incat permite vizualizarea caracteristicilor pigmentare si structurale ale epidermului, vizualizarea jonctiunii dermo-epidermice si a papilelor dermice.

In urma consultului dermatologic se poate decide indepartarea laser a leziunilor cutanate benigne, inestetice care nu necesita o abordare terapeutica speciala cum ar fi:

 • Papiloame
 • Fibroame
 • Condiloame
 • Veruci plane
 • Veruci seboreice
 • Keratoze seboreice
 • Alte leziuni cutanate

Tratament non-ablativ

 • Blefaroplastie non chirurgicala cu laser

Este o procedura inovativa minim invaziva nedurereoasa,  care utilizeaza un dispozitiv laser cu rolul de  stimularea productiei  fibrelor de colagen.

Astfel, pielea isi recapata tonusul supletea si radiaza de frumusete.

Printre rezultate se numara reducerea imediata a excesului de piele de pe pleoapele superioare si inferioare, precum si reducerea excesului de piele din regiunea exterioara din jurul ochiului si imbunatatirea liniilor de expresie din jurul ochilor.

 • Rejuvenarea faciala

Liftingul facial non-invaziv, cu laser, este recunoscut in intreaga lume pentru efectele imediate asupra pielii si este considerat de medicii esteticieni ca fiind cea mai complexa solutie de tratament  disponibila in prezent. Procedura asigura imbunatatirea aspectului si texturii cutanate prin reducerea petelor inestetice, a capilarelor sparte si a altor imperfectiuni ale pielii. Tratamentul corecteaza tulburarile de pigmentare si structura pielii (pete solare, pistrui, pori dilatati, cuperoza etc.), imbunatateste circulatia sanguina, redand elasticitatea pielii. Mai mult, in urma tratamentului, tenul devine uniform, tonifiat si luminos.

Beneficiile liftingului laser:

 • Este sigur si eficient chiar si pentru zonele delicate precum zona perioculara, gatul, decolteul precum si mainile.
 • Poate fi asociat cu alte proceduri medicale (Mezoterapie / peeling / dermapen / Injectare acid hyaluronic / toxina botulinica)

Tratamentul cicatricilor

 • Tratamentul cicatricilor inestetice la adolescenti si adulti tineri
 • Asigura imbunatatirea semnificativa a aspectului si calitatii pielii
 • Poate fi asociat cu alte proceduri medicale (peeling / dermapen)

Pentru ca imaginea conteaza, venim in intampinarea nevoilor doamnelor si a domnisoarelor cu terapii avansate pentru regenerarea si reintinerirea pielii. Tehnologia laser reprezinta gold-standardul in terapiile estetice  aducand o imbunatatire globala a calitatilor pielii, avand ca efect cresterea tonusului cutanat si redand stralucirea si hidratarea tegumentului.

Echipa medicala: 

Bibliografie:

 • Yumeen S, Khan T. Carbon Dioxide Laser Resurfacing. StatPearls. 2020 Jan.
 • Yumeen S, Khan T. Erbium-Yag Laser Resurfacing. StatPearls. 2020 Jan.
 • Miller MB, Padilla A. CO2 laser ablative fractional resurfacing photodynamic therapy for actinic keratosis and nonmelanoma skin cancer: a randomized split-side study. Cutis. 2020 May. 105 (5):251-4.
 • West TB, Alster TS. Effect of pretreatment on the incidence of hyperpigmentation following cutaneous CO2 laser resurfacing. Dermatol Surg. 1999 Jan. 25(1):15-7.
 • Toyos MM. Continuous Wave Fractional CO2 Laser for the Treatment of Upper Eyelid Dermatochalasis and Periorbital Rejuvenation. Photomed Laser Surg. 2017 May. 35 (5):278-281. [QxMD MEDLINE Link]. [Full Text].
 • Griffin RY, Sarici A, Ozkan S. Treatment of the lower eyelid with the CO2 laser: transconjunctival or transcutaneous approach?. Orbit. 2007 Mar. 26(1):23-8
 • Goldbaum AM, Woog JJ. The CO2 laser in oculoplastic surgery. Surv Ophthalmol. 1997 Nov-Dec. 42(3):255-6
 • Seckel BR, Kovanda CJ, Cetrulo CL Jr, Passmore AK, Meneses PG, White T. Laser blepharoplasty with transconjunctival orbicularis muscle/septum tightening and periocular skin resurfacing: a safe and advantageous technique. Plast Reconstr Surg. 2000 Oct. 106(5):1127-41; discussion 1142
 • https://www.quantasystem.com/laser/you-laser-family/
 • https://amtlaser.com.au/youlaser-mt-series/