Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Rinoplastia

Rinoplastia

Rinoplastia este operația chirurgicală prin care se corectează piramida nazală.

Nasul, prin poziția sa în mijlocul feței, determină in mare masură felul in care aratăm. Dimensiunile și forma nasului pot armoniza toate celelalte trasaturi faciale sau pot dezechilibra întreaga aparență.

Este profund incorect să despărțim partea funcțională de cea estetică. Forma nasului influențează în mare masură felul prin care aerul circulă în organism, la fel cum orice deformare a structurilor interne are repercusiuni asupra felului în care arată nasul.

Scopul rinoplastiei este obținerea unui nas încadrat în estetica facială si deplina funcționalitate a căilor respiratorii nazale. Aceste modificări au loc sub anestezia generală specifică chirurgiei estetice. Operația în sine trebuie realizată cu toata finețea caracteristică chirurgiei plastice, pentru a permite recuperarea fără probleme a delicatelor structuri nazale.

Rinocorecția presupune în prima fază, identificarea reperelor estetice care trebuie corectate, analiza atentă a dorințelor pacienților si expunerea expertizei profesionale, astfel ca cei vizați sa perceapă beneficiul acestei intervenții. Examinarea părtii functionale se face clinic, prin endoscopie nazală sau, daca este necesar, prin imagistica RMN. Acuzele respiratorii se vor corecta împreuna cu cele estetice in timpul aceleiași operații.

Modificările din rinoplastie se vor face în funcție de particularitățile fiecarei fizionomii în parte.

Rinoplastia în cazul femeilor, are alte repere estetice față de rinocorecția masculină. Rinoplastia adolescenților diferă față de rinoplastiile făcute în cadrul intervențiilor de rejuvenare la persoane de peste 60 de ani.