Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Radiografii mai comode pentru pacientii cu afectiuni ortopedice si neurologice

Radiografii mai comode pentru pacientii cu afectiuni ortopedice si neurologice

Un aparat radiologic de noua generatie ofera pacientilor mai mult confort, intrucat sistemul este flexibil si se misca in jurul intregului corp, permitand pacientului pozitia cea mai confortabila. Nivelul de iradiere este redus, examinarea se face in timp scurt, iar imaginile clare si detaliate permit un diagnostic imagistic de inalta precizie in specialitati cum ar fi ortopedia si neurochirurgia.

In Ponderas Academic Hospital continuam sa investim in aparatura de inalta calitate. Ultimul aparat de radiologie digitala achizitionat – Philips DigitalDiagnost C50 - vine in sprijinul pacientilor si medicilor clinicieni, oferindu-le numeroase beneficii.

Aparatul este foarte flexibil, putand fi adapat la toate tipurile de examinari radiologice sau de pacienti.

Examinarea este foarte confortabila pentru pacient. Aparatul se misca in pozitia adecvata, ajustandu-se automat in jurul pacientului. Medicul apasa butonul telecomenzii si aparatul executa miscarea dorita, fara ca pacientul sa resimta vreun disconfort.

Sistemul poate culisa in tavan, iar masa si panoul vertical sunt ajustabile in functie de pacient, ceea ce permite radiografierea chiar cand pacientul se afla in scaunul cu rotile sau imobilizat la pat. Suportul ortopedic permite ca pacientii sa fie pozitionati confortabil pentru radiografierea intregii coloane vertebrale sau a intregului membru inferior.

Spre deosebire de alte aparate radiologice, cu ajutorul acestui sistem digital, examinarea este mult mai rapida, iar nivelul de iradiere este redus cu 30%, aspect important in special in efectuarea radiografiilor la nivelul pelvisului sau coloanei vertebrale.

Nu in ultimul rand, calitatea imbunatatita a imaginilor obtinute si posibilittea de post-procesare care armonizeaza contrastele si accentueaza detaliile vagi permite un diagnostic cu precizie ridicata in specialitati precum neurochirurgia sau ortopedia. In plus, prin functionalitatea image stitching se pot combina doua sau mai multe imagini pentru a se obtine o singura radiografie cu rezolutie inalta a intregii coloane vertebrale sau a intregului membru inferior, aspect important in ortopedie, unde este nevoie ca intreg campul de imagistica sa fie vizualizat de catre specialist.

Consultant: Dr. Lamasz Andru, Medic primar RADIOLOGIE - IMAGISTICA MEDICALA