Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Presiunea din cabina avionului va afecta copilul?

Presiunea din cabina avionului va afecta copilul?

In cazul tuturor liniilor comerciale si al multor avioane necomerciale, se recomanda sa se mentina un nivel standard al presiunii din interiorul cabinei, echivalent cu cea de la altitudinea de 1500-2500 metri. Daca ai o sarcina normala, atat tu, cat si copilul tau nu veti avea probleme in cabina presurizata.

Totusi, deoarece presiunea aerului in cabina avionului este mai mica decat presiunea aerului la altitudini mai mici, frecventa cardiaca si tensiunea arteriala vor creste pentru a permite furnizarea cu oxigen. Daca ai anemie severa, un istoric de tromboza venoasa sau o conditie care se numeste insuficienta placentara, tu sau copilul tau veti avea probleme de adaptare si va trebui sa eviti calatoriile cu avionul. Daca totusi trebuie sa zbori, ti se va prescrie oxigenoterapie (imbogatirea in oxigen a aerului inspirat).

In schimb, lucrurile sunt diferite in cazul calatoriilor in avioanele mici, nepresurizate. Daca zbori la aproximativ 3000 metri, corpul tau va trebui sa functioneze mai intens pentru a-ti furniza, tie si copilului tau, suficient oxigen, astfel incat este mai indicat sa eviti avioanele nepresurizate in sarcina.