Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Peste 2.150 de copii născuți în maximă siguranță în maternitățile REGINA MARIA

Eforturi fără precedent

Spitalele retelei de sanatate REGINA MARIA au facut eforturi fara precedent, luand toate masurile de siguranta pentru reducerea riscului de infectie cu COVID 19, acest virus extrem de contagios pe care intreaga omenire s-a chinuit sa il tina sub control.
In cele 3 luni si jumatate de la inceputul pandemiei, peste 2.150 de nasteri au avut loc in maxima siguranta in cele 4 maternitati ale retelei REGINA MARIA.
Inca de la primele semne ca virusul este aproape de Romania, REGINA MARIA a fost primul furnizor medical care a initiat sesiuni de lucru cu experti internationali, chinezi si europeni pentru a se alinia celor mai complexe protocoale de siguranta epidemiologica. Ghidati de experienta medicilor epidemiologi, infectionisti, de urgenta si sub indrumarea autoritatilor si a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, spitalele retelei au aplicat gradual masuri menite sa tina in siguranta cadrele medicale si toti pacientii, in mod special femeile care urmau sa nasca, astfel incat si ele si copiii lor sa fie feriti de o posibila infectie cu noul coronavirus.

Prematuri și cazuri complexe de neonatologie

In perioada Martie-Iunie, in maternitatea din cadrul Spitalului REGINA MARIA Brasov, s-au nascut in siguranta 220 de copii dintre care 11 s-au grabit sa vina pe lume inainte de termen si au scris povestile de invingatori pe timp de pandemie. Datorită pregatirii, experientei medicale si a dotarilor sectiei de Terapie Intensiva Neonatala toti copiii au plecat acasa sanatosi. Atenția echipei medicale de neonatologie a fost îndreptată și asupra unui caz mai special, un bebelus care s-a nascut cu probleme respiratorii. Micutul a necesitat ventilare timp de 4 zile, dar echipele medicale i-au oferit o ingrijire corecta si in siguranta.

maternitate brasov
Pe toata perioada starii de urgenta REGINA MARIA a sustinut integral costul testelor COVID-19 pentru toate pacientele spitalului și a oferit testari gratuite pacientelor si personalului medical al spitalului de stat “Dr.I. A. Sbarcea”.
 “Dincolo de eforturile medicale, de protocoale, de cheltuielile suplimentare pentru dezinfectanti si echipamente de protectie, au fost si eforturile acestor peste 2.150 de mame care au trecut prin experienta nasterii cu mult mai mult stres si mai putin sprijin emotional din partea familiei care nu a putut sa le fie aproape in aceste momente. Vrem sa le multumim fiecareia in parte pentru curajul si intelegerea cu care au trecut prin aceste momente in ciuda tuturor greutatilor, participand activ la demersul nostru de a fi cu totii in siguranta” este de parere Dr. Nirvana Georgescu, Director de Calitate si Siguranta a Pacientului in REGINA MARIA.
Iata care sunt masurile de siguranta pe care maternitatile din cadrul spitatelor REGINA MARIA  le respecta.

Cu încredere spre viitor

“Suntem increzatori ca toate masurile de siguranta pe care le-am respectat impreuna cu pacientii nostri au dat cele mai bune rezultate si suntem in continuare atenti la toata dinamica evolutiei pandemiei, pregatiti sa luam deciziile necesare pentru protejarea pacientilor nostri. In continuare vom aplica aceleasi masuri de igiena, triaj si dezinfectie, in toate locatiile, cu maxima strictete si rigurozitate pana cand situatia cazurilor va fi in afara oricariu pericol” a declarat Dr. Nirvana Georgescu, Director Calitate si Siguranta Pacientului in REGINA MARIA