Masuri de siguranta in Spitalul Brasov dupa data de 15 Mai 2020

Spitalul Regina Maria Brasov respecta cu strictete regulile impuse pentru a evita infectarea personalului medical si non-medical si a pacientilor cu virusul SARS COV2.

Ne preocupa in cel mai inalt nivel siguranta si sanatatea pacientilor care ni se adreseaza dar si a colegilor care lucreaza in cadrul echipelor noastre. In consecinta, in spitalul Regina Maria din Brasov a fost revizuit, actualizat si aplicat un program de masuri gandite sa ne permita gestionarea activitatii medicale in conditii impecabile de igiena si de siguranta atat pentru pacienti cat si pentru intregul personal medical si in perioada imediat urmatoare luand in considerare cresterea numarului de pacienti pe care o anticipam.

Dr. Cimpeanu Luminita, medic primar ATI – sef sectie, director medical

Vom face in continuare tot ce este necesar pentru ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa se desfasoare in deplina siguranta. Suntem pregatiti sa luam toate deciziile necesare privind siguranța pacientilor nostri.

  • Triajul epidemiologic se face tuturor pacientilor la intrarea in spital.
  • Toate pacientele care se interneaza in Spitalul Brasov sunt testate pentu COVID-19.
  • Personalul spitalului este monitorizat permanent si testat in caz de suspiciune pentru depistarea precoce a infectiei cu noul coronavirus.
  • Spitalul are circuite separate pentru pacientele cu suspiciune de covid si pentru pacientele non-covid.
  • Distanța sociala de 1.5 m este obligatorie.
  • Masca de protectie este obligatorie, atat pentru pacienti cat si pentru angajați.
  • Spitalul Brașov dispune de spații de izolare pentru cazurile suspecte de boli infectioase, separate de restul zonelor, pentru a proteja pacienții de contactul prelungit cu un posibil caz-sursă.
  • Igiena mainilor este regula de aur. Spalatul pe maini se face cat mai des, cu apa si sapun, timp de 20 de secunde.
  • Asiguram igiena riguroasa a tuturor spațiilor.
  • Asiguram dezinfectia rapida si corecta a spatiilor cu substanțe speciale pentru igiena medicala, dupa fiecare consult al pacientilor.
  • Asiguram echipamente de protectie pentru personalul medical, in functie de zona de risc.
  • Indrumam telefonic pacientii cu simptome, posibili suspecți, catre apelul de urgenta 112, conform procedurilor transmise de autoritati.
  • Respectam si implementam toate masurile recomandate de autoritati si pastram permanent legatura cu acestea.
  • Luam masuri de informare atat pentru personal, cat și pentru pacienți.
  • Ne asiguram ca se respecta regulile de igiena respiratorie, igiena mainilor si regulile de izolare.

Principala noastra preocupare va ramane grija pentru siguranta si sanatatea pacientilor si a personalului nostru medical si vom face in continuare tot ce este necesar ca activitatea medicala si administrativa a spitalului sa functioneze la capacitate maxima.
Ne dorim ca toate pacientele care ne trec pragul si in aceasta perioada sa fie in siguranta alaturi de copiii lor si sa beneficieze de cele mai bune conditii de diagnostic si tratament.

  • Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate pacientele, la fiecare vizita in spital.
  • Monitorizarea sarcinii (ecografii, morfologii si analize) se va putea face in continuare in ambulatoriul spitalului, cu programare.
  • Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.
  • Programarea pentru saptamana 36: pacienta se va prezenta la Spital la programare, cu acestei mentiuni: Pacienta va efectua strict screeningul infectios (MRSA si BLSE), EKG si doua analize de sange (HLG si QUICK+APTT), al carui rezultat este important sa fie anterior internarii, ca medicii sa initieze un eventual tratament si sa dispuna masuri terapeutice. Screeningului infectios (MRSA si MLSE) este in valoare de 56 de lei si se va achita la receptia spitalului, in ziua programarii.
  • Consultul prenatal si preanestezic se fac pe baza programarii, in ambulatorul Spitalului Brasov.
  • Testarea COVID-19 se face cu 2 zile inainte de nastere, in cazul nasterilor prin cezariana si in ziua internarii in cazul nasterilor naturale. Testarea este obligatorie pentru toate pacientele care se interneaza in Spitalul Brasov.
  • Nasterea: Toate pacientele sunt testate pentru COVID-19 inainte sau la momentul internarii. Spitalul Brasov are un etaj dedicat pacientelor care au un test COVID-19 negativ si un alt etaj dedicat pacientelor care se interneaza in urgenta si care urmeaza un flux separat pana la primirea rezultatului testului. Aceste paciente sunt ingrijite de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negativ pacientele sunt mutate pe etajul cu paciente testate negativ, unde vor petrece urmatoarele zile pana la externare. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei si a nou-nascutului o permite, pacienta va fi transferata catre maternitatea desemnata de D.S.P. sa gestioneze pacientele insarcinate diagnosticate cu COVID-19. Spitalul Brasov nu a avut pana acum nicio pacienta diagnosticata cu coronavirus, dar suntem pregatiti sa facem fata unui astfel de caz.

Protocol vizita tata la nasterea copilului sau in Spitalul Brasov

Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat cele mai bune rezultatele.

Accesul tatilor la vizita post-nastere 
Din cauza evolutiei pandemiei, incepand cu 4 Octombrie 2021, Spitalul Regina Maria Brasov restrictioneaza inclusiv accesul tatilor, indiferent daca acestia sunt vaccinati sau au un test PCR negativ. Masurile de siguranta sunt impuse de situatia actuala si vor fi actualizate odata cu evolutia ei, siguranta pacientilor si a personalului medical si non-medical avand prioritate. 
 

 

  • Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toate persoanele, la fiecare vizita in spital.
  • Consultatii (inclusiv ecografii si analize) se vor putea face in ambulatoriul spitalului cu programare.
  • Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.

Interventiile chirurgicale:

  • Testarea COVID-19 se face cu 2 zile inainte de interventie in cazul operatiilor programate si in ziua internarii in cazul urgentelor medicale. Testarea este obligatorie pentru toate pacientele care se interneaza in Spitalul Brasov.
  • Spitalul are un saloane dedicate pacientelor care se interneaza in urgenta si asteapta un rezultat al testului pentru COVID 19. Pana la primirea rezultatului testului, pacienta este tratata si ingrijita de personal medical dedicat, instruit si echipat corespunzator pentru o eventuala infectare cu COVID-19. In momentul primirii rezultatului testului, in cazul rezultatului negativ pacienta este mutata pe unul din celelalte etaje, unde va petrece urmatoarele zile pana la externare. In cazul unui rezultat pozitiv, imediat ce starea de sanatate a pacientei o permite, pacienta va fi transferata catre unul din spitatele desemnate sa gestioneze cazurile cu COVID-19. Nu am avut pana acum nicio pacienta diagnosticata cu coronavirus, dar suntem pregatiti sa facem fata unui astfel de caz.
  • Accesul apartinatorilor si al vizitatorilor ramane restrictionat. Contextul actual generat de pandemia de Coronavirus – COVID19 este unul care nu ne permite deocamdata sa relaxam masurile de siguranta pe care le-am luat si care pana in prezent au dat rezultatele foarte bune: zero infectii ale pacientilor si personalului din spital.  

Important de tinut cont:

  • Rugam pacientele sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistrati la receptie.
  • Pacientele pot veni insotite, insa vom ruga apartinatorii sa le astepte in afara spitalului.
  • Pacientele primesc telefonic informatii utile pe care sa le stie pentru ziua internarii.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.

  • Triajul epidemiologic va ramane in continuare prima masura de protectie pe care o urmeaza toti pacientii, la fiecare vizita in spital.
  • Consultatiile (inclusiv ecografii si analize) se vor putea face in Ambulatoriul spitalului, pe baza programarii prealabile.
  • Urgentele medicale se vor prezenta in camera de garda care este deschisa 24/7.
  • Rugam pacientii sa soseasca cu doar 5 minute inainte de ora programata in sistem, nu mai devreme si nici mai tarziu pentru a evita asteptarea sau decalarea programarilor. Vor avea astfel timp sa treaca prin triajul epidemiologic si sa se inregistreze la receptie.
  • Masca de protectie este obligatorie, atat pentru pacienți cât și pentru angajați.
  • Pacientii pot veni insotiti, insa vom ruga apartinatorii sa ii astepte in afara spitalului.
  • Pacientii sunt rugati sa astepte in receptia principala, respectand distanța de 1.5 m, urmand sa fie invitati in cabinetul de consultatie atunci cand medicul este disponibil.
  • In pre-ziua consultatiei, pacientii primesc telefonic informatii utile pe care sa le stie la prezentarea pentru consult.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.

Procedurile de siguranta sunt valabile la data publicarii materialului (15 Mai 2020) si pot sa sufere modificari, in functie de evolutia pandemiei cu COVID 19. Spitalul va lua toate masurile de siguranta pe care le considera necesare in orice moment.