Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Noul aparat de radiologie digital Proteus XR/f

Articol de Cornelia Paraschiv Senior Medical Editor
Acuratetea examinarilor radiologice dublata de rapiditate, confort si o experienta usoara pentru pacient constituie standardul de aur si scopul fiecarui departament de radiologie.

Cu toate acestea, presiunile in crestere legate volumele mari de pacienti au dus la provocarea de a gasi un sistem care sa poata gestiona eficient incarcarea pacientului, sa aiba caracteristici tehnice performante si sa se potriveasca in spatiul existent fara costuri suplimentare de constructie.

Noul aparat de radiologie digital fix Proteus XR/f, conceput de GE Healthcare, disponibil in Centrul de imagistica Regina Maria Suceava, a dovedit ca poate indeplini cu precizie exigentele cele mai inalte de versatilitate, rezilienta si performanta in radiologie. 

A fost proiectat sa efectueze o gama larga de examene radiografice pentru toate segmentele organismului, la pacienti de toate varstele sau posibilitatile de mobilitate. 

Aparatul este dotat cu detectori digitali wireless, care au fost proiectati pentru a permite captarea de imagini radiografice de inalta calitate, utilizand insa o doza minima de radiatie ionizanta. Acestia impreuna cu culisarile ample ale coloanei port-tub de raze X montata in podea, faciliteaza efectuarea de expuneri comode, confortabile inclusiv pentru pacientii aflati in scaun cu rotile sau pe targa.

Proteus XR/f dispune de o acoperire extinsa a tubului si a detectoarelor wireless care faciliteaza obtinerea de imagini radiografice atat la masa de examinare, cat si la stativul vertical.
Design-ul compact, ergonomic, montarea in podea si gama de puteri disponibile pentru generatorul de raze X permit amplasarea simpla si economica a sistemului de radiologie in incinte diverse, inclusiv in spatii de dimensiuni reduse si adaptarea la o gama larga de examene radiologice solicitate in practica medicala.
 

Beneficii Proteus XR/f  

Proteus XR/f  permite examinari radiologice digitale oferind un sistem intuitiv si eficient

Proteus XR/f este extrem de intuitiv si usor de utilizat pentru personalul medical care nu intampina niciun fel de dificultati in tranzitia de la radiografia clasica la cea digitala. In plus, sistemul este ergonomic si flexibil, pozitionarea pacientilor fiind efectuata aproape fara efort.

Obtine imagini de inalta calitate, cu doze mici de radiatii, pacient dupa pacient.

Proteus XR/f creste increderea medicilor si pacientilor in diagnosticarea de precizie, deoarece ofera imagini de inalta rezolutie (100 microni). 

  • Asigura finalizarea rapida a examenelor cu o previzualizare a imaginii de 1 secunda. 
  • Imaginile complet procesate sunt accesibile in 6 secunde. 
  • Trimite imagini unice catre PACS, fara a fi nevoie de incheierea examenului radiologic, astfel incât imaginile sa poata fi interpretate in direct de catre medic, in situatii de trauma. Acest lucru are ca rezultat atât un flux de lucru eficient, cât si o ingrijire rapida a pacientului. 

​​​​​​Proteus XR/f  ofera o experienta exceptionala pentru pacienti

Designul modern si primitor si usurinta pozitionarii pacientului pentru examinarea oricarei zone ajuta la anihilarea anxietatii legate de examinarea radiologica.

Adaptabil pentru pacienti de toate dimensiunile, dispune de o masa bariatrica usor de pornit/decomandat, complet plata, care poate suporta pana la 350 kg. 

Usureaza incarcarea pacientilor chiar si pentru cei aflati in scaune cu rotile avand un blat de ridicare flotant in patru directii care faciliteaza accesul pacientilor pe masa, prin coborare pana la 49 cm. 
Aceeasi masa se ridica pana la 90 cm, oferind o mare flexibilitate pentru examenele extremitatilor. Masa se deplaseaza longitudinal si transversal pe o gama larga de culisari pentru a pozitiona pacientii pentru un camp vizual si imagistic optim.

Accelereaza timpul de examen cu bratul tub telescopic care se intinde peste masa

  • Suportul tubular montat pe podea se deplaseaza pentru imagini la suportul de perete (pacientul in pozitie verticala).
  • Tubul poate fi coborat pentru examene sub genunchi sau pentru examene ale unor pacienti in scaune cu rotile sau pe carucioare.Distanta de deplasare a suportului tubului
  • de 201 cm longitudinal, 150 cm vertical si 30 cm lateral de la mijlocul mesei, in timp ce rotatia sa este de +/- 180 de grade.