Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

La Euroclinic fibromul uterin se operează conservativ și fără cicatrici

Pentru trei sferturi dintre femei fibromul uterin devine la un moment dat realitate în decursul vieții. În Spitalul Euroclinic, chirurgia modernă a fibromului uterin se aplică indiferent de mărimea fibromului, prin îmbinarea metodei laparoscopice cu cea vaginală, metode minim invazive care au avantajul unui număr foarte redus de complicații postoperatorii.

Cum se tratează chirurgical fibromul uterin la Spitalul Euroclinic

În Spitalul Euroclinic, chirurgia modernă a fibromului uterin se aplică indiferent de mărimea fibromului, prin îmbinarea metodei laparoscopice cu cea vaginală, metode minim invazive care au avantajul unui număr foarte redus de complicații postoperatorii.

Tehnica unică aplicată la Euroclinic permite conservarea uterului și a ovarelor, deci și a funcției menstruale și reproductive. Se fac operații conservatoare elective în sensul în care, dacă pacienta vrea, poate să își păstreze uterul continuându-și viața de dinainte de operație, fără mutilări fizice  și psihice.

Tratarea fibromului uterin la Euroclinic prezintă avantaje legate și de perioada scurtă de spitalizare de maxim două zile și reabilitare rapidă a pacientei. Se aplică o strategie de îngrijirea operatorie tip Fast Track Surgery (chirurgie cu reabilitare rapidă) prin care femeia e încurajată să se dea jos din pat la 6 ore de la operație, să mănânce după 6 -12 ore, să se miște astfel încât ea se reabilitează rapid prin folosirea propriilor resurse naturale. Astfel pacienta se poate reintegra social și reveni la viața normală în mod rapid.

În Spitalul Euroclinic, medicii ginecologi fac controale și ecografii ginecologice și recomandă analize de sânge prin care să se depisteze prezența unui fibrom uterin. În cazul în care acesta este descoperit și medicul va indica operația, aceasta se realizează în cadrul secției de chirurgie pelvică. Echipa de chirugi ginecologi se folosește de cele trei săli de operație și zona de postoperator ale blocului operator. Secția de chirurgie de la etajul 2 pune la dispoziție 13 rezerve și o sală de terapie intensivă.

Până în prezent la Euroclinic s-au realizat peste cinci sute de operații de miomectomie laparoscopică și transvaginală.

E bine de știut că:

Dezvoltarea fibromului poate fi foarte lentă, chiar fără simptome sau uneori foarte rapidă.

Simptome alarmante pot fi sângerările menstruale anormale sau prelungite, durerile asociate menstrei precum și cele pelvine, în abdomen sau în partea inferioară a spatelui; durerea la contact sexual; problemele urinare ca micțiunile frecvente sau incontinența urinară; mai rar dificultățile de tranzit intestinal; infertilitate; dezlipirea prematură a placentei în sarcină.

Prezența fibromului pe linie maternă crește riscul de apariție al acestuia.

Odată cu înaintarea în vârstă apare o predispoziție mai mare pentru fibrom uterin, în special în jurul vârstelor de 30-40 de ani, deoarece în perioada fertilă a femeii, activitatea hormonală este mai intensă iar fibromul uterin este influențat de estrogeni și progesteron.

În concluzie:

În cazul în care recunoașteți simptomele mai sus menționate iar acestea vă perturbă viața, nu ezitați să vă prezentați la medicul ginecolog pentru control. O conduită terapeutică stabilită din timp împiedică apariția complicațiilor.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.