Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Dr. George Gherlan

Dr. George Gherlan

Ne face deosebita placere sa va anuntam ca Dl. Dr. George Gherlan, Medic Primar Boli Infectioase, Doctor in Stiinte Medicale, s-a alaturat echipei Policlinicii Cotroceni si Policlinicii Opera Center unde ofera consultatii de boli infectioase si efectueaza ecografii abdominale atat la adulti, cat si la copii.

Una din ariile de interes medical este hepatita virala, Dl. Dr. Gherlan avand o experienta importanta clinica si de cercetare in cazul hepatitei virale C. Temele de interes sunt legate atat de folosirea unor medicamente noi, precum si de utilizarea unor metode neinvazive, cum este fibroscan, pentru evaluarea fibrozei hepatice in hepatitele virale cronice si urmarirea evolutiei acesteia in urma tratamentului.   

In perioada 2009-2013, Dr. Gherlan a efecuat studii doctorale cu tema:  "Evaluarea noninvaziva  a  fibrozei,  activitatii  inflamatorii  si  steatozei hepatice in hepatitele virale cronice". A obtinut competenta in ultrasonografie generala si atestatul in elastografie/ fibroscan si a efectuat cursuri de ecografie cu substanta de contrast si tehnici elastografice.

Dl. Dr. Gherlan a participat cu 14 lucrari la manifestari stiintifice internationale si nationale si a publicat 4 articole in reviste de specialitate, dintre care mentionam:

  • Evalution of liver fibrosis – invasive or noninvasive methods,  G.  Gherlan,  P.  Calistru,  Revista  Romana  de  Boli  Infectioase, vol X, Nr. 4, 2007
  • Concordanta celor mai utilizate metode de diagnostic neinvaziv al fibrozei hepatice in hepatitele virale cronice, G. Gherlan,  P. Calistru, M. Neata, C. Voinea,  C.  Szabo,  Revista Romana de Boli Infectioase–Volumul XIV, NR. 4, AN 2011; 186-191 (B+)
  • Fibroscan – variabilitatea normala intre doua masuratori,  G.  Gherlan,  P.  Calistru,  S.  Lazăr,  M.  Neaţă, Revista Romana de Boli Infectioase–Volumul XV,  NR.  4,  AN  2012; 261-264 (B+)
  • Distributia genotipurilor HPV in neoplaziile cervicale intraepiteliale – experienta Centrului de diagnostic si Tratament 'VICTOR BABES',  Claudia Stefanescu, Petre Calistru, Cristina Voinea, George Gherlan,  VOLUMUL XV, NR. 4, AN 2012; 261-264 (B+)

A participat la numeroase studii de cercetare multicentrice, in calitate de subinvestigator si coordonator de studiu, temele de cercetare fiind stabilirea eficacitatii si sigurantei unor tratamente noi pentru hepatita cronica cu virus C, evaluarea raspunsului virologic si urmarirea pe termen lung a acestor pacienti.

Dl. Dr. George Gherlan este membru in urmatoarele societati medicale:

  • Societatea Romana de Boli Infectioase
  • Asociatia Europeana pentru Studiul Ficatului (EASL)
  • Societatea Europeana de Microbiologie Clinica si Boli Infectioase (ESCMID)