Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Deviatia de sept nazal operata endoscopic – fara durere si fara tamponament nazal

Articol de Dr. Razvan Filip Medic specialist Orl (otorinolaringologie)
Deviatia de sept nazal operata endoscopic – fara durere si fara tamponament nazal

In Spitalul Euroclinic, Dr. Razvan Filip, medic specialist ORL, corecteaza deviatia de sept nazal printr-o interventie chirurgicala endoscopica, fara durere si fara utilizarea tampoanelor sau a pansamentelor intranazale.

Pacientii stiu ca la finalul unei operatii de corectare a deviatiei de sept nazal trebuie sa se introduca in nas tampoane nazale care sa opreasca sangerarea si sa mentina pe mijloc septul nazal operat. Aceasta face ca la 24 - 48 de ore dupa operatie sa fie nevoie sa se scoata mesele din nas, procedura care poate fi destul de dureroasa. Frica de durerea provocata de scoaterea tampoanelor si de perioada in care nasul este complet blocat sunt principalele motive pentru care pacientii cu nas infundat care au indicatie de operatie amana cat mai mult timp rezolvarea problemei.

Dar, se poate si altfel!

In cadrul Spitalului Euroclinic, Dr. Razvan Filip, medic specialist ORL, foloseste o tehnica operatorie moderna, minim invaziva, care nu produce durere in timpul operatiei, imediat postoperator si nici in perioada de vindecare. Tehnica chirurgicala endocopica pe care o utilizeaza ii permite sa lase liber nasul pacientului imediat postoperator si sa nu fie nevoie sa faca manevre dureroase asupra nasului in perioada de vindecare. Astfel, la trezirea din anestezie, pacientul observa deja ca poate respira mai bine pe nas. Este necesar ca pacientul sa vina o data pe saptamana la control, timp de 2-3 saptamani, pentru ca medicul sa se asigure ca procesul de vindecare decurge favorabil.

Alte avantaje ale interventiei endscopice pentru corectarea defectului de sept nazal sunt:

  • Respiratia se imbunatateste constant pana cand se termina procesul de vindecare.
  • Interventia nu lasa urme vizibile la exterior, pacientul nu va avea vanatai, umflaturi sau taieturi pe nas sau pe fata.
  • Se poate opera in acelasi timp deviatia de sept nazal si rinita cronica hipertrofica. Operatia pentru deviatie de sept nazal se face de obicei in acelasi timp cu operatia pentru micsorarea in dimensiuni a cornetelor nazale inferioare din rinita cronica hipertrofica. Chirurgul ORL foloseste o  metoda minim invaziva -  turbinoplastia inferioara cu radiofrecventa. Anterior operatiei, se fac analize de sange si pacientul este consultat de catre medicul anestezist.
  • Internarea dureaza 24 de ore (pacientul doarme o noapte in spital).
  • Operatia se poate face in orice anotimp fara ca temperatura de afara - prea scazuta sau prea ridicata– sa aiba vreun impact.
  • Recuperarea este rapida: pacientul isi poate relua activitatea obisnuita la 1-2 zile de la operatie.

 

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.