Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Ce este sangerarea de implantare?

Ce este sangerarea de implantare?

Sangerarea de implantare definita ca sangerarea care apare la 10-14 zile dupa conceptie este normala si relativ frecventa.

Se considera ca apare atunci cand oul fecundat se ataseaza (implanteaza) de stratul intern al uterului. Frecvent apare cam in aceeasi perioada cand te asteptai sa-ti vina menstruatia. Totusi, in comparatie cu menstruatia obisnuita, acest tip de sangerare dureaza mai putin, iar sangele este in cantitate mai mica sau doar sub forma de cateva picaturi de sange vaginal si are o culoare mai deschisa, roz. Uneori, hemoragia de implantare se poate insoti de crampe abdominale, asemanatoare celor din timpul menstruatiei. Sangerarea de implantare poate sa fie unul din primele semne de sarcina.

Unele femei nu experimenteaza sangerarea de implantare sau altele nu o remarca. De asemenea, este posibil sa confunzi aceasta sangerare cu menstruatia. Daca se intampla asta, poti sa nu-ti dai seama ca esti insarcinata – ceea ce va duce la calcularea eronata a datei probabile a nasterii.

Sangerarea de implantare se va opri singura si nu necesita vreun tratament. Daca persista sau esti preocupata de orice sangerare vaginala in timpul sarcinii, ia legatura cu medicul tau obstetrician.