Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Care este cea mai sigura metoda sa tratez candidoza vaginala in sarcina?

Care este cea mai sigura metoda sa tratez candidoza vaginala in sarcina?

In sarcina, vaginita cu Candida poate fi trata in siguranta folosind preparatele sub forma de crème sau ovule pe care le poti cumpara fara prescriptie medicala din farmacie:

  • Miconazol
  • Clotrimazol

Poti folosi aceste medicamente oricand in timpul sarcinii, fara sa existe vreun risc de aparitie a unor malformatii congenitale la copil sau complicatii ale sarcinii. Pentru cele mai bune rezultate, foloseste schema de tratament cu durata de 7 zile. Remediile babesti sau naturiste nu sunt in general recomandate.

Infectiile micotice, un tip de vaginita, apar atunci cand factori interni sau externi modifica mediul normal de la nivelul vaginului ceea ce determina dezvoltarea in exces a unei ciuperci microscopice – frecvent Candida albicans. Vaginita micotica este frecventa in sarcina, ca urmare a modificarilor hormonale. In mod tipic se manifesta prin mancarime vaginala si o scurgere alba, abundenda, care se aseamana cu branza de vaci.

Daca este prima data cand faci candidoza vaginala, discuta cu medicul obstetrician inainte de a folosi vreunul din preparatele din farmacie. Ceea ce poate sa para a fi o infectie micotica poate sa fie de altfel un alt tip de vaginita sau o alta afectiune care sa necesite un tratament diferit.