Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Hranirea bebelusului cu lapte praf

Hranirea bebelusului cu lapte praf

Beneficiile alaptarii sunt bine stabilite, aceasta fiind modalitatea optima de a-ti hrani copilul. Totusi, in anumite circumstante, este nevoie sa iei in calcul folosirea de lapte praf sau a unor formule de lapte speciale.

Atunci cand copilul nu este hranit sau hidratat adecvat, medicul pediatru iti poate recomanda suplimentarea cu lapte praf. Desi alaptarea este hrana ideala pentru copil si cea mai buna modalitate pentru ca acesta sa fie sanatos, o hranire si hidratare adecvate sunt absolut esentiale.

Exista vreun risc pentru copil atunci cand este hranit cu lapte praf?

In comparatie cu laptele matern, preparatele comerciale de lapte praf nu contin elemente care sa stimuleze imunitatea copilului. De asemenea, pentru multi copii laptele de la san este mult mai usor de digerat decat laptele praf.

Totusi, cand sunt adecvat pregatite, formulele de lapte sunt perfect adaptate nevoilor sugarilor, toate formulele de lapte fiind echilibrate nutritiv si create sa sustina cresterea si dezvoltarea acestora. Un sugar care are o nevoie nutritionala speciala va necesita o formula de lapte speciala.

Pot sa combin alaptarea cu folosirea unei formule de lapte?

In mod tipic se recomanda alaptarea exclusiva in primele 6 luni de viata. Totusi, unele mame pot sa combine perfect alaptarea cu formulele de lapte, mai ales dupa ce hranirea la san este bine stabilita.

Daca aleg doar hranirea cu lapte praf, cum imi pot controla emotiile?

Inainte de a lua decizia sa-ti hranesti copilul exclusiv cu lapte praf obtine cat mai multe informatii, astfel incat aceasta alegere sa fie una informata. Apoi concentreaza-te pe hranirea si cresterea copilului, si nu pe sentimentele de vinovatie sau alte emotii negative. Poate ca este util sa impartasesti aceste stari emotionale cu medicul obstetrician, medicul pediatru sau alte persoane din cercul tau de prieteni. Tine cont ca a fi parinte reprezinta o aventura care presupune alegeri si compromisuri si ca ceea ce conteaza este sa faci tot ce este mai bine posibil.