Dictionar de analize

Rujeola Ac IgM (MASME) (Anticorpi anti-Rujeola IgM)

164.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Virusul Rujeolei face parte din familia Paramyxoviridae (alaturi de oreion, virusul respirator sincitial si virusurile parainfluenza) si provoaca o infectie caracterizata de febra si eruptie cutanata care dureaza 2-3 zile. Infectia este extrem de contagioasa si se transmite prin secretiile repiratorii de la persoanele infectate. La majoritatea oamenilor, infectia se remite in cel mult 10 zile fara tratament medical si de obicei nu provoaca complicatii.

Femeile gravide  si persoanele imunocompromise au un risc crescut pentru complicatii grave. Infectia poate fi prevenita prin vaccinare. In Romania vaccinarea anti-rujeolica este inclusa in programul national de imunizari obligatorii.

Diagnosticul de laborator al rujeolei include determinarea anticorpilor de tip IgM si IgG. Anticorpii de tip IgM sunt detectabili dupa 1-2 zile de la aparitia eruptiei ,nivelulul lor creste semnificativ dupa 10 zile si persista aproximativ o luna in sange.

Indicatii

Determinarea anticorpilor anti Rujeola IgM este indicata pentru diagnosticul de laborator al rujeolei.

Interpretari

  • Rezultate negative pentru IgM si IgG indica absenta expunerii la virusul rujeolei
  • Rezultate pozitive pentru ambele tipuri de anticorpi sunt sugestive pentru infectia recenta cu virusul rujeolei
  • Un rezultat negativ al IgM alaturi de un rezultat pozitv IgG indica expunerea in trecut la virusul rujeolei  si prezenta imunitatii fata de acest virus