Dictionar de analize

Profil sindrom antifosfolipidic

475.00 Lei Contacteaza-ne

Descriere

Anticoagulant lupic, anticardiolipina IgG si IgM, antibeta 2 glicoproteina IgG si IgM

Pacientii care au unul sau mai multi anticorpi antifosfolipidici si cei care sunt diagnosticati cu sindrom antifosfolipidic, au un risc crescut de episoade trombotice repetate, avorturi spontane recurente si trombocitopenie.

Cu toate acestea, rezultatele testelor nu pot prezice riscul de complicatii, tipul acestora si gravitatea lor la un anumit pacient. Unii pacienti vor avea o varietate de probleme ce se vor repeta, in timp ce altii nu vor intampina niciun fel de experienta negativa. De exemplu, exista pacienti asimptomatici, care sunt diagnosticati cu anticorpi antifosfolipidici in urma unui TTP prelungit, test care se face pentru un alt motiv (cum ar fi setul de analize efectuate inainte de o interventie chirurgicala). Un alt exemplu sunt persoanele in varsta, asimptomatice, care au dobandit anticorpi antifosfolipidici.

Indicatii

  • Boli ale arterelor coronariene, infarct acut miocardic, tromboembolism venos
  • Avorturi spontane recurente
  • Tromboze recurente

Interpretari

Interpretarea rezultatelor testelor pentru anticorpi antifosfolipidici trebuie facuta cu atentie. Un rezultat negativ inseamna doar ca anticorpii specifici testati nu au fost prezenti in organism la momentul efectuarii testului. Valorile reduse pana la moderate obtinute la unul sau mai multe teste pentru anticorpi pot avea caracter temporar, datorita prezentei unei infectii sau datorita unui tratament medicamentos in curs, si pot aparea pe masura ce o persoana inainteaza in varsta.

Adesea, aceste concentratii nu sunt considerate semnificative, dar trebuie sa fie examinate in relatie cu simptomele pacientului si cu alte informatii clinice. In unele cazuri, o persoana poate avea una sau mai multe clase dintr-un anticorp specific, prezente sau absente. De exemplu, o persoana poate avea cantitati semnificative de anticorpi IgG si IgM cardiolipinici sau poate fi pozitiva doar pentru anticorpii cardiolipinici IgA, care sunt testati mult mai rar. Nivelurile moderate, pana la ridicate, ale unuia sau mai multor anticorpi antifosfolipidici, care persista atunci cand testele sunt repetate dupa 8 - 10 saptamani, indica prezenta continua a acelor anticorpi specifici.

Daca testele indica prezenta anticoagulantului lupic si persista la repetarea analizei, atunci pacientul are o probabilitate semnificativa de a avea sindrom antifosfolipidic.