Interventii si tratamente

Chirurgii nostri ortopezi sunt supraspecializati in interventiille de inlocuire a articulatiei soldului si genunchiului, dar si in interventiile de revizie a acestor articulatii, precum si in interventiile chirurgicale pentru diferite afectiuni degenerative ale genunchiului.

Protezare de genunchi, inclusiv cu decontare CAS

Operatia de inlocuire a genunchiului implica inlocuirea unui genunchi deteriorat sau uzat cu o articulatie artificiala. este una dintre cele mai frecvente si eficiente operatii ortopedice si, in Spitalul Euroclinic, poate fi realizata cu decontarea protezelor prin Casa de Asigurari de Sanatate.

Afla mai multe

Protezare de sold minim-invaziva, inclusiv cu decontare CAS

La fel ca artroplastia de genunchi, interventia chirurgicala de inlocuire a soldului este una dintre cele mai eficiente si de succes interventii ortopedice. In Spitalul Euroclinic poti beneficia de proteze si implanturi de inlocuire a articulatiei soldului de ultima generatie, decontate prin Casa de Asigurari de Sanatate pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de famile.

Afla mai multe

Tratamentul pseudartrozelor

Pseudartrozele apar atunci cand un os rupt nu reuseste sa se vindece dupa o fractura. Practic, se formeaza un os fals din cauza vindecarii necorespunzatoare, care seamana structural cu o articulatie fibroasa si, din acest motiv, se numeste articulatie falsa sau pseudartroza. Tratamentul pseudartrozelor consta in formarea de celule osoase prin tehnici de stimulare electrica, prin implantarea de grefa osoasa sau prin implantarea unor placi metalice pentru a ajuta la fixarea articulatiei.

 

Recuperare medicala – parte esentiala a planului de tratament

Pacientii nostri beneficiaza de un program de recuperare consolidat bine stabilit, care s-a dovedit ca imbunatateste experienta si recuperarea pacientului. Fizioterapeutiii si kinetoterapeutii stabilesc impreuna cu medicii ortopezi si cu pacientii obiectivele clare de reabilitare, pentru o externare cat mai rapida. Sunt puse in aplicare tehnici de evaluare clinica si consolidare a miscarilor functionale, sunt oferite sfaturi si indicatii precise referitor la mersul pe jos si urcatul si coboratul treptelor/scarilor, dar si recomandari de exercitii post-operatorii pe care pacientii le pot efectua dupa externare.