Proteza de genunchi decontata CAS

Daca suferi de artroza avansata si singurul tratament este proteza de genunchi, acum beneficiezi in Spitalul Euroclinic de proteza decontata CAS. Protezele pot fi folosite pentru operatia de:

  • Artroplastie totala de genunchi
  • Artroplastie de revizie
  • Artroplastia la tineri
  • Proteza personalizata de genunchi

Daca ai nevoie de proteza articulara, fa-ti o programare la Dr. Robert Apostolescu sau la Dr. Bogdan Ciurea, medic specialist ortopedie si traumatologie.

Ce este artroplastia totala articulara?

Se poate afirma ca artroplastia totala sau protezarea este „interventia secolului”: este o operatie extrem de spectaculoasa, deoarece  inlocuieste o articulatie distrusa, nefunctionala, extrem de dureroasa,  cu o proteza interna, o endoproteza. Popular, se spune ca transformam o articulatie in care „se freaca os pe os” intr-o articulatie „metal pe plastic”.

Printr-o endoproteza, acea articulatie devine mobila si nedureroasa, ceea ce ii va reda pacientului capacitatea functionala aproape de 100%. Ne adresam atat tinerilor activi, pe care ii putem reintegra in societate foarte repede, cat si varstnicilor care vin de multe ori in scaunul cu rotile, in carje sau folosind bastoane. Odata pusa proteza, acestia vor reusi ca dupa doua-trei luni, cand s-a incheiat programul de recuperare, sa mearga normal, fara nicio durere sau doar cu mici dureri restante.

Cine are nevoie de proteza de genunchi?

Indicatia de baza pentru protezarea genunchiului este gonartroza, care inseamna disparitia lenta si progresiva a cartilajului articular, ceea ce duce la distrugerea articulatiei. Pacientul prezinta initial dureri la nivelul genunchiului  exacerbate de miscare si calmate de repaus. Ulterior genunchiul se umfla si isi pierde mobilitatea. In stadiul final, intreg genuchiul se deformeaza si piciorul se stramba. Pe masura ce boala avanseaza pacientul are dureri din ce in ce mai mari, mersul devine extrem de dificil, initial schiopateaza, iar ulterior are nevoie de un baston si in cazuri extrem de avansate, ajunge intr-un scaun cu rotile. Motivele pentru care apare gonartroza sunt multiple: varsta inaintata, traumatismele articulare, rupturile de menisc sau ligamente, obezitatea si bolile reumatice.

Im mod particular, operez foarte multi bolnavi cu poliartrita reumatoida, o boala din sfera reumatologiei, care in stadiile finale duce la degradarea ireversibila a articulatiilor. Boala afecteaza si alte organe si sisteme si din acest motiv acesti pacienti sunt mult mai fragili si prezinta anume particularitati sub aspectul pregatiri preoperatorii si conduitei postoperatorie. In plus, oasele lor sunt foarte fragile, osteoporotice, iar pacientii au predispozitie la infectii si cicatrizare dificila. Din aceste motive, tratamentul endoprotetic al acestor pacienti necesita o experienta importanta. Insa in cadrul Spitalului Euroclinic, avem rezultate foarte bune, gratie experientei solide si stransei colaborari cu serviciile de reumatologie.

Ce presupune revizia de proteza?

Revizia de proteza inseamna schimbarea unei proteze montate la un pacient, proteza care in timp se uzeaza. Fiecare operatie de revizie este mai grea si mai complicata decat cea anterioara: pe de o parte, pentru ca pacientul inainteaza in varsta, pe de alta parte, pentru ca se se distruge foarte mult capital osos – iar cand pacientul necesita o noua proteza, nu prea mai exista os pe care sa o montezi. Desigur, folosim diverse tehnici de reconstructie, dar inclusiv proteza devine tot mai complicata. Cel putin la nivelul genunchiului se considera ca daca reusesti sa schimbi proteza o data, maximum de doua ori, este cam tot ceea ce se poate face. Cu toate acestea, in Spitalul Euroclinic, am avut si cazuri in care am schimbat proteza cu succes si de trei ori. Inclusiv un caz in care pacientul fusese operat in diverse servicii din strainatate.

Care sunt avantajele noii tehnici de implantare personalizata a protezei de genunchi?

Avantajele sunt multiple. Un beneficiu deosebit de important pe termen lung este faptul  ca proteza este adaptata anatomiei fiecarui pacient in parte. Acest fapt face ca aceasta sa fie implantata “perfect”, ceea ce duce teoretic la o supravietuire mai indelungata a implantului pe termen lung. Alt avantaj  este dat de faptul ca interventia este mai rapida, ceea ce inseamna riscuri intra operatorii pentru pacient mai mici, inclusiv un risc septic mai mic. Durerile postoperatorii sunt reduse si pierderile de sange sunt minime, iar majoritatea pacientiilor nu mai au nevoie de transfuzii. Astfel, perioada de recuperare este mai rapida si refacerea mobilitatii articulare este mai aproape de cea normala.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate