Eşti aici

Gastroenterologie si endoscopie digestiva

Gastroenterologia este o specialitate medicala in continua dezvoltare. Evolutia spectaculoasa a tehnicilor endoscopice diagnostice si terapeutice a permis identificarea precoce si tratarea la standarde inalte a tot mai multor afectiuni digestive.

Avand la dispozitie cel mai modern echipament de endoscopie digestiva, Olympus EVIS EXERA III, echipa coordonata de Dr. Andrei Haidar, medic gastroenterolog cu recunoastere europeana, desfasoara in cadrul Laboratorului de Gastroenterologie si  Endoscopie Digestiva o activitate complexa care acopera toata patologia digestiva si o gama vasta de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice.
Pacientii cu boli digestive sunt ingrijiti multidisciplinar, ca urmare a colaborarii cu medicii din alte specialitati (imagistica, laborator, anatomopatologie, chirurgie, oncologie, endocrinologie), ceea ce permite diagnosticarea, tratarea si urmarirea afectiunilor conform ghidurilor medicale europene si mondiale actuale.
 

 

 

“Mi-am dedicat intreaga viata gastroenterologiei, iar ceea ce ma motiveaza zi de zi este sa-i vad pe oameni sanatosi. Pentru asta ma pregatesc continuu si sunt la zi cu tot ceea ce apare nou in domeniu. Visul meu este sa fac medicina de inalt nivel in Romania, sa sprijin cu toate puterile reforma sistemului medical si sa antrenez cat mai multi medici tineri care vor sa invete sa practice aceasta profesie la un nivel de excelenta.”  - Dr. Andrei Haidar

Echipa medicala

Medic primar Gastroenterologie, Coordonator Laborator
Medic specialist Gastroenterologie, Medic specialist Chirurgie Generală
Medic primar Gastroenterologie
Medic specialist Gastroenterologie
Medic specialist Gastroenterologie
Medic specialist Gastroenterologie
DE CE SA ALEGI SA FII TRATAT DE MEDICII NOSTRI IN SPITALUL EUROCLINIC?

Beneficiezi de cel mai modern endoscop digestiv - Olympus EVIS EXERA III

  Sistemul optic si specificatiile digitale ale aparatului Olympus EVIS EXERA III au revolutionat examenul endoscopic, cu stabilirea unor noi standarde pentru diagnosticul si tratamentul bolilor digestive. Astfel, se poate realiza scopul principal al endoscopiei digestive si anume identificarea precoce, in timp util, a leziunilor precanceroase sau canceroase, ceea ce va imbunatati semnificativ rezultatul tratamentului si in consecinta, calitatea vietii pacientilor.

  Cele mai importante inovatii tehnologice ale endoscopului Olympus EVIS EXERA III sunt:
  1. Imagini de inalta rezolutie digitala care permit detectarea chiar si a unor schimbari minime in structura mucoasei digestive
  2. Inspectarea in detaliu a tesutului – la 2 mm distanta de peretele mucoasei
  3. Daca este necesar, imaginile pot fi marite in timpul examinarii pana la nivel celular
  4. Utilizarea unei tehnologii proprii Olympus denumite "Narrow Band Imaging" (NBI), care permite evaluarea retelei de vase capilare si identificarea tesutului patologic in comparatie cu tesutul normal intr-un stadiu foarte incipient de boala
  Medicii nostri efectueaza o gama larga de proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice

  Tehnologia avansata, combinata cu profesionalismul medicilor gastroenterologi, permite ca procedurile endoscopice sa fie efectuate cu indemanare, timp minim de executie si confort maxim pentru pacient. Deseori, aceste proceduri pot inlocui interventia chirurgicala care necesita internare, recuperare si concediu medical.

  Endoscopia gastrointestinala s-a dezvoltat rapid in ultimii aniPrin imbunatatirea identificarii si caracterizarii modificarilor patologice la nivelul tubului digestiv, tehnologia endoscopica moderna a revolutionat diagnosticul si tratamentul bolilor digestive. Cu cat este mai buna claritatea si calitatea imaginii, cu atat mai bine va fi ingrijit pacientul. Astfel, se poate realiza scopul principal al endoscopiei digestive si anume identificarea precoce si in timp util a leziunilor precanceroase sau canceroaseIar aceasta va imbunatati semnificativ rezultatul tratamentului si in consecinta, calitatea vietii pacientilor nostri. ” – a subliniat Dr. Andrei Haidar.

  Proceduri endoscopice diagnostice si terapeutice:
  • Endoscopie digestiva superioara diagnostica
  • Colonoscopie
  • Sigmoidoscopie
  • Videocapsula endoscopica
  • Colangio-pancreatografia retrograda endoscopica (ERCP)
  • Polipectomie endoscopica
  • Mucosectomie endoscopica
  • Excizie piecemeal a polipilor voluminosi sesili
  • Disectie de submucoasa endoscopica
  • Hemostaza endoscopica
  • Ligatura si scleroza endoscopica a varicelor esofagiene 
  • Stentari tumori stenozante esofagiene si colonice
  • Gastrostoma endoscopica
  • Tratamentul endoscopic al hemoroizilor
  • Marcaj endoscopic (tatuaj) al leziunilor colo-rectale mici, dificil de reperat intraoperator
  • Montare de balon intragastric

  Vreau mai multe informatii

  Image CAPTCHA

  Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

  Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate