Eşti aici

Chirurgie endocrina

In Spitalul Euroclinic operam ca in oricare alt spital din lume, la standarde internationale ale chirurgiei endocrine.” – mentioneaza Dr. Mircea Vasile Ghemigian, Medic Primar Chirurgie Generala, unul  dintre cei cel mai buni specialisti din Romania in tratamentul chirurgical al afectiunilor endocrine cu grad inalt de complexitate, care opereaza cu succes pacienti cu gusi complicate sau tumori tiroidiene. Chirurg din 1991 la Institutul de Endocrinologie C. I. Parhon din Bucuresti, Dr. Ghemigian descrie activitatea in Spitalul Euroclinic ca fiind „net superioara atat in privinta echipamentelor, cat si a sustinerii umane”, iar cei zece ani de colaborare cu Spitalul Euroclinic reprezinta foarte mult pentru doctorul Ghemigian deoarece au dus la formarea unei echipe de medici „veche si sudata”.
O valenta deosebita a sectiei o reprezinta Centrul de Patologie Tiroidiana. Aici, nu doar se trateaza intreaga gama de afectiuni ale gladei tiroide, de la hipo sau hipertiroidii si tiroidite autoimune, pana la Boala Graves, noduli tiroidieni, guse nodulare toxice si cancer tiroidian. In plus, cazurile medicale complexe sunt discutate de o echipa multidisciplinara de medici cu experienta ampla in patologia tiroidiana. Astfel, in cazul unor afectiuni tiroidiene care necesita investigatii specializate si tratament complex, echipa multidisciplinara formata din medici specialisti in endocrinologie, imagistica, anatomopatologie, chirurgie generala, chirurgie endocrina, chirurgie ORL, chirurgie toracica si oncologie medicala se intruneste periodic pentru a discuta cazul pacientului respectiv, cu scopul de a gasi cea mai adecvata solutie de ingrijire.

Echipa medicala

Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Chirurgie Generala
Medic primar Endocrinolog
Competenta in ecografie generala, supraspecializare in ecografie interventionala (punctia aspirativa pe ac fin la nivelul glandei tiroide)

Experienta deosebita in:

Afectiuni tiroidiene
Noduli solitari, gusa polinodulara, gusa complicata, hipertiroidii, tumori benigne, cancer tiroidian
Afectiuni paratiroidiene
Hiperparatiroidism primar, secundar sau tertiar in contextul insuficientei renale cronice
Afectiuni suprarenaliniene
Hiperaldosteronism primar (sindrom Conn), sindrom Cushing, feocromocitom, neuroblastom, carcinom adrenocortical
Pentru afectiunile endocrine, alternativa o reprezinta Institutul de Endocrinologie C.I. Parhon. Totusi, din ce in ce mai multi pacienti aleg sa fie operati in Spitalul Euroclinic.

Spitalul Parhon are un renume incontestabil, care atrage desigur si un trafic mare de pacienti. Un lucru nu intotdeauna bun. La Spitalul Euroclinic, pacientii vin pentru siguranta actului operator si pentru confort. Aici, salile au timp sa respire intre interventii, exista anumite reguli care se respectaPasii de urmat intr-un spital privat sunt aceiasi ca intr-un spital de stat. Totul pleaca de la o consultatie si in general, pacientii vin dupa numele doctorului. Dar apoi, beneficiile sunt net superioare, din punctul de vedere al echipamentelor si sustinerii umane – in sensul ca ingrijirea post operatorie si conditiile de terapie intensiva sunt foarte bune, materialele sunt folosite fara economie si fara improvizatii. Sunt aspecte care conteaza chiar foarte mult!” – a precizat Dr. Ghemigian.

In Spitalul Euroclinic efectuam interventii complicate la nivelul glandei tiroidiene

Gusi complicate, gusi retrostenale si gusi mediastinale, dar si tumori tiroidiene care au fost greu de scos sunt cateva exemple din sutele de cazuri complexe operate cu succes in cei zece ani de zile de catre Dr. Ghemigian in Spitalul Euroclinic. Desi par similare, fiind interventii pe acelasi organ, fiecare operatie de tiroida este altfel.

Chirurgia tiroidiana este o chirurgie de stricta specializare

De aceea, atunci cand alegi medicul chirurg care urmeaza sa te opereze, este important ca acesta sa aiba experienta in acest domeniu si sa fi efectuat un numar considerabil de interventii de acest tip, ceea ce garanteaza rezultate mai bune, inclusiv in cazurile individuale complexe.

Vreau mai multe informatii

Image CAPTCHA

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii