Despre departament

Prin integrarea interventiilor robotice, primul spital privat din Romania ofera pacientilor toate tipurile de tratament chirurgical minim-invaziv, atat laparoscopic, cat si robotic. Chirurgia robotica reprezinta cel mai modern, precis si eficient tratament oferit la ora actuala in intreaga lume pentru o gama variata de afectiuni medicale.

Chirurgii nostri realizeaza cu succes interventii de chirurgie robotica pentru tratamentul afectiunilor ginecologice benigne si maligne, afectiunilor peretelui abdominal (hernii si eventratii), afectiunilor oncologice digestive, inclusiv cancere de colon si rect, precum si afectiunilor urologice, cum ar fi cancerul de prostata, cancerul de vezica urinara sau cancerul renal.

Echipele medicale din Spitalul Euroclinic sunt formate din chirurgi cu vasta experienta in tehnicile minim-invazive laparoscopice, dar si asistate de robotul daVinci – unul dintre cele mai performante si moderne sisteme de pe piata.

Priceperea chirurgului, dublata de sistemul daVinci Xi

Asezat la consola sistemului daVinci, medicul chirurg controleaza cele 4 brate ale robotului chirurgical si instrumentele fine a caror parte activa este de numai 1 cm pentru a va efectua operatia. Chirurgul foloseste aceste instrumente minuscule, care se misca ca o mana umana, dar cu un interval de miscare mult mai mare. In plus, tehnologia incorporata elimina tremurul intentional, ajuta chirurgul sa deplaseze fiecare instrument cu o precizie lina, scazand riscul de eroare umana si reducand semnificativ complicatiile postoperatorii.

Sistemul de viziune daVinci ofera o vizibilitate 3D de inalta definitie, superioara chirurgiei deschise, o imagine de 10 ori marita comparativ cu ceea ce vede ochiul uman.

Sistemul nostru chirurgical daVinci Xi permite

  • Vizualizarea 3D HD magnificata - permite chirurgului sa vada campul chirurgical cu detalii, perceptie in profunzime si vedere crystal-clear.
  • Instrumente articulate, cu design unic care se pot roti si articula mult peste posibilitatile mainii chirurgului
  • Software care elimina tremurul anatomic al mainii chirurgului permitand astfel gesturi chirurgicale de o acuratete maxima
  • Ergonomie sporita - consola chirurgului permite ajustarea ergonomica astfel incat oboseala si suprasolicitarea fizica a chirurgului pe durata operatiei dispar