Avantaje majore pentru pacient

Practicandu-se o singura taietura la nivelul ombilicului, se evita astfel incizia mare efectuata in chirurgia deschisa sau multiplele incizii mici de-a lungul peretelui abdomenului care se practica in chirurgia laparoscopica traditionala. In operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic se face o singura miniincizie, de 1-2 cm, ascunsa in ombilic,
eliminandu-se practic cicatricea tipica, vizibila, asociata operatiei clasice; cicatricea ramane ascunsa in faldul ombilicului, astfel incat pacientul ar putea crede ca nici nu a suferit vreo interventie chirurgicala. In plus, procedura fiind minim-invaziva, pacientul va simti mai putina durere, iar vindecarea si recuperarea vor fi mai rapide.

SILS, alegerea ideala pentru femei si pentru pacienti tineri, activi

Toti pacientii apreciaza aceste beneficii, insa operatia laparoscopica prin incizie unica prin ombilic are o mare valoare cosmetica pentru femei, deoarece multe din ele ar prefera sa aiba cat mai putine cicatici vizibile. Pe de alta parte, este foarte indicata persoanelor tinere, active, care doresc o recuperare rapida.

“Efectul este mai mult decat cosmetic. Interventiile chirurgicale reprezinta o experienta traumatica, iar prezenta constanta a cicatricii este, pentru multi dintre pacienti, un memento a ceea ce  a fost candva un eveniment neplacut in viata lor. Nimeni nu doreste sa fie operat. Cu cat pacientul se reface mai repede dupa operatie si uita ca a facut-o, cu atat mai bine.” a subliniat beneficiul procedurii SILS Dr. Barta.

Daca reducerea durerii si absenta cicatricii sunt importante pentru tine, discuta cu specialistul nostru pentru a afla mai multe despre operatia fara cicatrici!