Investigatii si proceduri terapeutice

Diagnostic corect. Management potrivit pentru fiecare situatie

Echipamente performante

Centrul este dotat cu cele mai moderne solutii de investigatie si tratament al fibromului uterin si al altor patologii uterine:

Investigatii specifice pentru diagnosticarea fibromului uterin

Diagnosticul de fibrom uterin poate fi suspicionat de medicul ginecolog dupa examenul ginecologic, dupa verificarea starii uterului, ovarelor si a vaginului, prin palpare. Pentru confirmare, medicul poate solicita efectuarea altor investigatii, cu ajutorul carora sa se stabileasca pozitionarea si marimea fibromului uterin.

Pentru aceasta examinare se introduce in vagin un aparat (transductor sau sonda intravaginala) care emite ultrasunete pe baza carora se vor obtine “imagini” ale anatomiei pelvine. Are avantajul ca nu iradiaza si poate fi folosita de cate ori este nevoie.

Aceasta examinare foloseste campul magnetic pentru a obtine “imagini” mai detaliate ale abdomenului inferior si pelvisului in situatia noastra.

Aceasta investigatie produce imagini radiologice utilizandu-se o substanta de contrast pentru a se evidentia mai bine arhitectura cavitatii uterine si trompele uterine. Se indica mai ales in situatiile de infertilitate, deoarece se poate verifica permeabilitatea trompelor uterine.

Aceasta investigatie utilizeaza ultrasunetele, impreuna cu introducerea unei substante care sa ajute la distensia cavitatii uterine (solutie salina) pentru a produce ‘imagini” ale uterului. Poate sa indice cu acuratete prezenta sinechiilor uterine, prezenta fibromului submucosa si a polipilor endometriali.

Aceasta examinare produce imagini radiologice ale tesuturilor afectate din diferite unghiuri pentru a contura cat mai clar pozitionarea fibromului. De obicei este indicat in scopul excluderii altor patologii oncologice.

Aceasta examinare permite vizualizarea cu ajutorul unui endoscop cu fibra optica a interiorului uterului. Se poate vizualiza interiorul cavitatii uterine, pot fi vizualizati polipii endometriali. Poate fi utilizata in scopul stabilirii diagnosticului, dar poate reprezenta si o solutie terapeutica.

Aceasta examinare permite vizualizarea directa a cavitatii peritoneale - interiorul abdomenului - prin intermediul unui laparoscop care se introduce printr-o mica incizie care se efectueaza aproape de ombilic. Poate fi utilizata si in scop terapeutic. Atunci cand se foloseste in scop terapeutic pot fi necesare mai multe incizii de mici dimensiuni (intre 3mm si 10mm) pentru a se putea utiliza si alte instrumente chirugicale.

Dr. Narcis Stoica, medic ginecolog

“Pozitia particulara a fibromului este foarte importanta. Un fibrom pediculat de 10 cm poate fi mai silentios decat un fibrom de 1 cm intracavitar – doua situatii care necesita management total diferit.”

Optiuni terapeutice

Exista o varietate de optiuni de tratament disponibile care pot include:

  • expectativa si monitorizarea
  • utilizarea de medicamente
  • realizarea interventiilor chirurgicale minim invazive sau clasice

Optiunile se discuta impreuna cu medicul, astfel incat fiecare pacienta sa beneficieze de solutia optima, personalizata, potrivita fiecareia.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.