Proceduri terapeutice

Operatii de inlocuire a soldului (protezare)

Soldul este una dintre cele mai mari articulatii si care se uzeaza destul de mult de-a lungul vietii. Cartilajul de la nivelul soldului se degradeaza odata cu inaintarea in varsta si, prin urmare, interventia chirurgicala de inlocuire a soldului este una dintre cele mai frecvente operatii ortopedice realizate la adultii in varsta. In timpul acestei interventii, numita artroplastie, articulatia soldului este inlocuita cu o proteza.

Interventia de inlocuire a soldului se deconteaza prin CAS, prin Programul national de protezare.

Operatii de inlocuire a genunchiului  (protezare)

Operatia de inlocuire a genunchiului este la fel de frecvent utilizata precum este si artroplastia de sold. O artroplastia totala de genunchi implica inlocuirea intregului genunchi cu mai multe componente metalice, in timp ce inlocuirea partiala consta in schimbarea partilor deteriorate ale articulatiei.

Operatii la nivelul umarului

Procedurile artroscopice sunt optiuni minim-invazive pentru decompresie articulara si refacere a tendoanelor coafei rotatorilor. Proceduri cu minima deschidere articulara pentru rezolvarea fracturilor, luxatiilor de umar, inclusiv pentru treimea superioara a bratului.

Interventii de reparare a ligamentelor

Ligamentul incrucisat anterior este unul dintre cele 4 ligamente majore ale genunchiului, care este adesea deteriorat sau rupt atunci cand oamenii practica intens diferite sporturi. Atletii si sportivii sunt des predispusi la rupturile de ligament incrucisat anterior. Interventia chirurgicala in aceste cazuri implica luarea unui tendon dintr-o alta parte a organismului si utilizarea lui pentru a construi un nou ligament.