Despre sectia Obstetrica si Ginecologie

Sectia Obstetrica si Ginecologie din Spitalul Brasov este impartita in doua. Pe de o parte, pacientele gasesc la noi o echipa de medici obstetricieni, bine pregatiti in a efectua un numar foarte mare de proceduri asociate cu sarcina, cum ar fi operatia cezariana, chiuretajul, cerclajul cervical, nasterea naturala si multe altele. Deoarece in timpul unei sarcini pot aparea numeroase complicatii cum ar fi sarcina extrauterina, suferinta fetala, preeclampsia si multe alte patologii asociate sarcinii, medicii obstetricieni sunt instruiti cu privire la toate aceste complicatii, avand capacitatea de a rezolva in siguranta actul nasterii atat pentru mama, cat si pentru copil.

Pe de alta parte, medicii nostri abordeaza cu profesionalism și patologia ginecologica. Acestia sunt specializati pe ingrijirea sistemului reproducator feminin, incepand cu momentul primului ciclu menstrual si ajungand pana la momentul instalarii menopauzei. Orice afectiune care afecteaza sistemul reproducator, cum ar fi cele legate de vagin, cervix, uter, ovare sau trompe uterine, toate pot fi diagnosticate si tratate de echipa noastra de medici ginecologi. Mai mult decat atat, acesti specialisti se ocupa si cu realizarea testelor si screening-urilor periodice cum ar fi patologia sanului (ecografie, mamografie), testarea Babes-Papanicolau si examinarile pelvine.

Pacientele noastre au la dispozitie rezerve single, duble si VIP, dotate cu televizor, aer conditionat si buton de intercall pentru un confort complet. Din grija pentru sanatatea pacientelor si, in special in contextul pandemiei de coronavirus, am dotat toate rezervele cu purificatoare  pentru un aer cat mai curat pentru mama si nou-nascut. Sistemul de filtrare al purificatoarelor este de inalta eficienta si este format din 3 filtre care elimina 99.9% dintre alergeni si alte substante poluante din aer.