Cand se recomanda chirurgia de inlocuire a soldului?

Cand se recomanda chirurgia de inlocuire a soldului?

Decizia de a face o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului se ia de comun acord cu medicul ortoped, procesul propriu-zis de luare a acestei decizii incepand, de obicei, cu o trimitere de la medicul de familie catre un chirurg ortoped pentru o evaluare initiala.

Exista mai multe motive pentru care medicul chirurg ortoped poate recomanda o interventie chirurgicala de inlocuire a soldului. Majoritatea se bazeaza pe durerea si dizabilitatea unui pacient. De exemplu, interventia este recomandata persoanelor care acuza:

  • Durere de sold care limiteaza activitatile de zi cu zi, cum ar fi mersul
  • Durere de sold care persista atunci cand persoane se odihnesc
  • Rigiditate la un sold care limiteaza capacitatea de a misca sau ridica piciorul
  • Durere de sold care nu s-a redus sau ameliorat in ciuda administrarii medicamentelor antiinflamatoare, kinetoterapiei sau folosirii diveritelor suporturi pentru mers

Protezarea soldului este indicata in numeroase patologii, dintre care cele mai frecvente sunt fractura de col femural si coxartroza. De asemenea, procedura este indicata in necroza aseptica a capului femural, tumori osoase, poliartrita reumatoida care nu raspunde la tratamentul conservator.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.