Beneficii si riscuri

Operatia de inlocuire a soldului reprezinta tratamentul chirurgical pentru durerea si dizabilitatea soldului. Scopul operatiei este de a inlocui articulatia soldului deteriorata cu una artificiala, astfel incat sa scada in intensitate sau sa elimine durerile pe care pacientul o percepe la nivelul soldului si coapsei care nu pot fi controlate prin tratament medicamentos si kinetoterapie. De asemenea, un alt beneficiu al interventiei chirurgicale este redarea rapida a mobilitatii articulatiei soldului, ajutand pacientul sa mearga normal. In acest fel, se pot preveni si complicatiile asociate lipsei de miscare si imobilizarii la pat, cum ar fi infectii urinare, pneumonie, escare si tromboza venoasa.

Orice operatie poate avea complicatii. Printre posibile complicatii in artrosplastia de sold se numara:

  • Sangerare
  • Infectie
  • Cheaguri de sange la nivelul picioarelor sau plamani
  • Dislocarea protezei
  • Necesitatea unei revizii sau a unei interventii chirurgicale suplimentare de sold
  • Leziuni nervoase care produc slabiciune, amorteala sau ambele

Pot exista si alte riscuri in functie de starea specifica de sanatate a pacientului. Va recomandam sa discutati inainte de operatie cu medicul chirurg ortoped despre eventualele riscuri si complicatii.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.