De ce sa alegi sa fii operat in Ponderas Academic Hospital?

Avem experienta in diagnosticarea si tratarea tuturor bolilor sistemului nervos central si periferic

Efectuam o gama diversa de interventii neurochirurgicale

Atat pentru adulti, cat si pentru copii

Avem rezultate excelente chiar si in cazurile considerate anterior inoperabile

“Intamplator, l-am vazut la televizor pe domnul doctor Cristescu si asa am aflat ca opereaza la nivelul coloanei folosind metode moderne, putin invazive, astfel incat pacientul poate pleca acasa dupa 24 de ore. Atunci am inceput sa sper. Desi alti medici neurochirurgi nu ne-au dat vreo sansa, dupa ce a consultat-o pe Elena, doctorul Cristescu ne-a spus ca poate sa-i rezolve suferinta. Dumnezeu ne-a aratat calea, nu stiu ce ne faceam daca nu ajungeam aici!” – ne-a spus emotionata mama Elenei, o pacienta de 46 de ani cu multiple sechele neurologice din copilarie.

De doi ani de zile, Elena suferea de dureri mari la nivelul piciorului ca urmare a unui spondilolistezis lombar la nivelul vertebrelor L4-L5, o conditie medicala in care corpul vetebral al vertebrei de deasupra a alunecat in fata vertebrei inferioare.

In cazul Elenei, realizarea interventiei prin abord minim-invaziv a insemnat un progres semnificativ. Echipa de neurochirurgi din spitalul nostru a efectuat o artrodeza intersomatica cu Cage tip PLIF (Posterior Lumbar Interbody Fusion) cu osteosinteza posterioara cu suruburi si tija. Intreaga procedura a fost sigura pentru pacienta si a permis disparitia durerilor invalidante si o recuperare rapida, cu externare in a treia zi post-operator.

Salile de operatie sunt dotate cu echipamente moderne de microneurochirurgie si neuroanestezie

Microscopul operator este prima alegere a neurochirurgilor de top din toata lumea. Salile de neurochirurgie din Ponderas Academic Hospital sunt dotate cu microscop operator de ultima generatie care are posibilitatea de conectare la neuronavigatie si este folosit atat pentru interventii la nivelul creierului, cat si la nivelul coloanei vertebrale si nervilor periferici. Microscopul operator asigura o iluminare perfecta a campului operator si mareste imaginea astfel incat se poate opera in deplina siguranta in cele mai sensibile zone ale creierului sau coloanei.

Sistem de neuronavigatie

GPS-ul” neurochirurgului, neuronavigatia este o tehnica precisa, ghidata computerizat, echivalentul unui GPS, care ii permite medicului sa stabileasca cu exactitate unde sa faca incizia ophi localizeze cu precizie leziunile nervoase. Imaginile RMN ale pacientului sunt stocate intr-un computer si capul acestuia este fixat si proiectat 3D.

Echipament radiologic intra-operator “C-ARM”

Aparatul de radiologie intra-operatorie este de mare ajutor intrucat permite efectuarea unor interventii ophisticate sub control radioscopic in timp real. De exemplu, in fracturile vertebrale prin compresie tratate prin vertebroplastie, introducerea cu precizie a cimentului in corpul vertebral tasat se face sub control radiologic in timpul operatiei.

Sistem imagistic integrat in blocul operator

Sistem de imagistica prin radiologie, rezonanta magnetica, computer tomograf si angiografie conectat si integrat in blocul operator.

Anestezie totala intravenoasa continua

 

Anestezia totala intravenoasa continua - TCI (Target Controlled Infusion) - permite determinarea concentratiei cerebrale a anestezicului si monitorizarea profunzimii anesteziei folosind bispectral index (o forma prelucrata a electroencefalogramei). Avantajele acestei metode anestezice sunt trezirea rapida la sfarsitul operatiei si implicit o evaluare neurologica corecta, neparazitata si prompta, extrem de necesara dupa o operatie de neurochirurgie. In plus, imediat dupa interventie, confortul pacientului va fi mult ameliorat, acesta neavand greata sau senzatie de ameteala.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.