Chirurgia herniilor

Medicii chirurgi din Centrul de Excelenta in Chirurgia Herniilor ofera tratament pentru toate tipurile de hernii, de la cele simple la cele complicate din punct de vedere tehnic.

In cadrul echipei, o contributie deosebita o are Prof. Asoc. Dr. Catalin Copaescu, medic primar chirurgie generala si Chirurg de Excelenta in Hernii, un lider de opinie in managementul si tratamentul herniilor ventrale complexe (hernii incizionale sau eventratii) care nu au putut fi rezolvate in alte spitale.

Tipuri de hernii tratate

Avem expertiza in proceduri complexe de reconstructie a peretelui abdominal

Medicii chirurgi din cadrul centrului au pregatire specializata si experienta importanta in reconstructia complexa a peretelui abdominal si folosesc proceduri avansate de tratament al cazurilor de hernii complicate, dificile tehnic, cum sunt eventratiile voluminoase sau herniile recurente.

Hernia recurenta

Atunci cand hernia se reface dupa interventia chirurgicala se numeste hernie recurenta. Daca este lasata netratata, pot sa apara o serie de complicatii importante de tipul: hernie incarcerata (ansele intestinale nu se mai pot retrage), ocluzie intestinala sau hernie strangulata (vascularizatia de la nivelul intestinelor este afectata).

Herniile recurente cresc complexitatea procedurilor ulterioare de reparare, iar rata de succes este in general mai mica cu fiecare re-interventie. De aceea, in astfel de situatii, este important sa fii tratat intr-un centru in care chirurgii au experienta importanta cu aceste proceduri complicate tehnic.

Hernia de perete abdominal voluminoasa

Hernia de perete abdominal voluminoasa se dezvolta ca urmare a unei hernii ventrale sau incizionale existente, uneori in urma uneia sau mai multor incercari nereusite de reparare a defectului. De asemenea, acest tip de hernii pot sa apara in contextul unui traumatism abdominal sever care a necesitat mentinerea deschisa a abdomenului cu intarzierea vindecarii.

In hernia giganta, anse intestinale multiple si uneori alte organe abdominale vor ocupa sacul herniar. In consecinta, muschii peretelui abdominal se retrag, reducand spatiul disponibil din interiorul abdomenului.

Tratamentul chirurgical consta in combinarea unei proceduri de reparare complexa cu plasa si utilizarea unei operatii de “separare a componentelor”. Aceasta este cea mai complexa interventie chirurgicala parietatala abdominala si consta in reintroducerea organelor herniate in cavitatea abdominala si restabilirea integritatii si functionalitatii normale a muschilor peretelui abdominal.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.