Depistare precoce

1 din 8 femei va fi diagnosticata cu cancer de san de-a lungul vietii. Nu pierde sansa sa-ti salvezi viata!

Cancerul de san nu discrimineaza. Afecteaza mame, fiice, femei de cariera, celebritati. Screening-ul pentru cancerul de san ajuta la depistarea tumorilor care sunt prea mici pentru a fi palpate. Cu cat depistarea este mai devreme, cu atat mai eficient este tratamentul. Screening-ul nu previne dezvoltarea cancerului de san, dar ajuta la depistarea bolii in stadii incipiente, cand sansele de reusita a tratamentului sunt mult mai mari.

Ce ar trebui sa stii despre cancerul de san
  • 1 din 8 femei se va confrunta cu diagnosticul - cancerul de san
  • Cancerul mamar poate fi depistat precoce si este vindecabil in stadiile incipiente
  • Cancerul mamar poate fi mostenit genetic
  • Riscul de a dezvolta cancer mamar poate fi apreciat
  • Cancerul mamar necesita abordare multidisciplinara in centre dedicate
Momentul diagnosticului face diferenta!

“Cancerul mamar depistat precoce este vindecabil, pe cand pentru cancerul  depistat tardiv se poate doar prelungi durata vietii  si imbunatati calitatea ei. Trebuie sa facem cunoscute aceste aspecte astfel incat femeile sa fie educate sa se auto-palpeze, sa isi examineze sanii si la cea mai mica neregula sa se prezinte la consult, sa nu amane in ideea ca poate va trece, sa se duca la un examen clinic anual la un medic specialist, sa faca pana in 40 de ani o ecografie anual, dupa 40 de ani se recomanda si mamografia, iar cele care au avut in familie rude cu cancer de san trebuie sa inteleaga ca au un risc mai crescut de a dezvolta cancer mamar.” – a subliniat Dr. Simona Filip, medic specialist Chirurgie Generala, competenta in Chirurgia Sanului.

Screening-ul ajuta la depistarea cancerului de san in stadii incipiente

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.