Terapie intensivă

In cazul in care un copil se naste prea devreme sau este grav bolnav la nastere si are nevoie de ingrijiri avansate, el va fi primi tratament in Spitalul Cluj, in functie de afectiunile lui,  pana va ajunge in salonul de normoponderali ca apoi sa poata sa fie externat:

  • Unitatea de reanimare neonatala. Este localizata langa sala de nastere, astfel incat stabi-lizarea nou-nascutului cu scor Apgar mic la nastere sa se faca cat mai rapid.
  • Unitatea de Terapie Intensivă Neonatală ultra performantă este dotată cu apa-rate moderne de suport al respirației, dedicata nou-nascutilor prematuri sau nou-nascutilor la termen cu afectiuni care necesita tratament complex, suport al func-tiilor vitale sau monitorizare invaziva.
  • Unitatea de Recuperare inseamna post-terapie (etapa interme-diara intre terapie intensiva si unitatea noroponderali/rooming in). Spatiul este rezervat nou-nascutilor cu greutate mica la nastere si grad moderat de imaturitate a organelor care nu (mai) necesita tratament intensiv, dar au totusi o capacitate foarte redusa de aparare contra infectiilor. Crearea unui ambi-ent protector, cat mai apropiat de mediul intrauterin, permite continuarea procesului de crestere si maturare a sistemului nervos central. Acest lucru presupune conditii speciale de in-grijire si reducere a stresului, precum: incalzire suplimentara a bebelusului prin incubator sau masa radiana cu servocontrol, izolare fata de lumina si zgomote puternice, alimentatie pe sonda nazo-gastrica pana la stabilirea reflexului de supt, moni-torizarea non-invaziva a respiratiei prin pulsoximetrie etc.

Vestea ca bebelusul tau are nevoie de ingrijire specializata poate fi stresanta. Te asiguram ca echipa noastra de medici neonatalogi, asistenti medicali si personal auxiliar este pregatita in orice moment sa ofere cea mai buna si sigura ingrijjire nou-nascutului. De asemenea, personalul nostru iti va explica detaliat situatia, va raspunde intrebarilor si te va tine la curent cu starea copilului in orice moment.

Echipa noastra este specializata in ingrijirea personalizata, centrata pe familie pentru cei mai mici copii si in cele mai complexe cazuri:

  • Oferim ingirjire permanenta 24/24 h
  • Avem asistenti medicali neonatali special instruiti, psihologi, consultanti in lactatie si medici nutritionisti
  • Dispunem de cele mai noi tehnologii pentru ingrijirea nou-nascutului prematur