Pachet A leucemii

Descriere

Test diagnostic si pentru stabilirea terapiei tintite - Pachet A pentru evaluarea leucemiilor mieloide acute si a sindroamelor mielodisplazice- FLT3 ( ITD si D835) + NPM1 mutatia de tip A se bazeaza pe detectarea mutatiilor in genele NPM1 (nucleophosmin-1) si FLT3 (fms-like tyrosine kinase-3 gene) – cel mai des intalnite si cele mai importante mutatii in stabilirea diagnosticului si a prognosticului la pacientii cu leucemie mieloida acuta. Genele FLT3 au un rol important in proliferarea, diferentierea si supravietuirea celulelor stem multipotente. Mutatia existenta la nivelul acestor gene determina un prognostic mai slab atat in leucemiile mieloide acute la adult, cat si la copil.

Cui se recomanda?

Pachetul se recomanda persoanelor cu suspiciune de leucemie mieloida acuta pentru stabilirea corecta a diagnosticului si persoanelor cu diagnostic de leucemie mieloida acuta pentru stabilirea tratamentului adecvat. Leucemiile acute sunt un grup de boli care au evolutie rapida, de aceea stabilirea cat mai rapida a diagnosticului va ajuta medicul clinician sa stabileasca tratamentul. 

De ce sa faci testul?

Testul este indicat atat pentru stabilirea diagnosticului de leucemie mieloida acuta cat si pentru a ajuta medicii clinicieni in pregatirea stategiei terapeutice si stabilirea terapiei tintite. Terapia tintita utilizeeaza medicamente care au actiune asupra celulelor canceroase care prezinta mutatia, de aceea stabilirea prezentei mutatiei poate orienta asupra tipurilor de medicamente care au eficienta.

Cum se recolteaza?

Pachet A pentru evaluarea leucemiilor mieloide acute si a sindroamelor mielodisplazice- FLT3 ( ITD si D835) + NPM1 mutatia de tip A se efectueaza din sange periferic recoltat prin punctie venoasa sau din sange medular.

Unde se recolteaza? 

In toate centrele de recoltare analize din Reteaua de Sanatate Regina Maria, cu programare prealabila.

Vrei sa faci testul?

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.