Panel 33 gene cancer

Descriere

Este un panel compus din 33 de gene implicate in dezvoltarea cancerului de san, ovar, uter, endometru, colon, ficat, rinichi, pancreas. Sunt evaluate genele: APC , ATM , BARD1, BMPR1A , BRCA1, BRCA2, BRIP1, CDH1, CDKN2A, CHEK2, EPCAM, FH, FLCN, MLH1, MRE11A, MSH2, MSH6, MUTYH, NBN, PALB2, PMS2, PTEN, RAD50, RAD51C, RAD51D, RINT1, SDHB, SMAD4, STK11, TP53, VHL, XRCC2, NF1.

Cui se recomanda?

Persoanelor care au simptome nespecifice, care pot fi simptome de debut ale unui cancer, persoanelor cu istoric familial de cancer sau persoane care au rude la care au fost identificate fie cancere ereditare, fie variante genetice care predispun la cancer.

De ce sa faci testul?

Testul este util pentru a stabili daca o persoana are in bagajul sau genetic variante genetice care pot fi implicate in declansarea unui tip de cancer. Sunt evaluate gene implicate in declansarea cancerului de: san, ovar, uter, endometru, colon, pancreas, ficat, rinichi, gastric.

Cum se recolteaza?

Se recolteaza o proba simpla de saliva, intr-un recipient prevazut cu un kit special.

Unde se recolteaza?

In toate centrele de recoltare analize din Reteaua de Sanatate Regina Maria.

Eliberare rezultat

Rezultatul se elibereaza in 15-20 de zile lucratoare.

Informatii pentru pacienti (pregatirea pentru test)

Se recolteaza celule bucale; nu se consuma alimente, nu se consuma guma si nu  se fumeaza cu 2 ore inainte de recoltare. Nu se consuma lichide cu 30 minute inainte de recoltare. Nu se utilizeaza ruj inainte de recoltare.

Vrei sa faci testul?

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.