De ce sa ne alegi pe noi?

Evaluare integrata a patologiei cardiace congenitale pe parcursul vietii

Echipa medicala a centrului dedicata ingrijirii acestor pacienti urmareste sa stabileasca cat mai precoce diagnosticul malformatiilor cardiace, imediat dupa nastere si sa ghideze pacientii catre modalitatile optime de terapie, in special catre tratamentul chirurgical acolo unde acesta este necesar. Un alt obiectiv al echipei medicale este de a asigura ingrijirea si urmarirea pacientilor neoperati si/sau operati atat pe parcursul copilariei, cat si in viata de adult.

Ingrijire medicala specializata

Ingrijirea medicala specializata preintampina complicatiile si ajuta la gestionarea in conditii optime a diverselor situatii de viata, asa cum ar fi posibilitatea de a ramane insarcinata, de a nu avea complicatii pe parcursul sarcinii sau posibilitatea de a face sport sau alte lucruri considerate normale pentru o persoana neafectata. Evaluarea BCC presupune o echipa multidisciplinara de medici cardiologi si medici pediatri care sa ofere o evaluare integrata a patologiei cardiace pe parcursul vietii.

Competenta europeana in ecocardiografie

In cadrul centrului, dr. Silvia Iancovici, medic primar cardiolog, are competenta europeana pentru ecocardiografie boli congenitale adulti si copii si are experienta in realizarea examinarii ecocardiografice la copii, astfel ca impreuna cu parintii, cu filmulete cu desene animate, cu rabdare, reuseste efectuarea unei examinari complete pe care copilul sa nu o perceapa ca fiind suparatoare.

Echipa noastra medicala asigura

  • Diagnosticul precoce al malformatiilor cardiace congenitale imediat dupa nastere
  • Urmarirea periodica a copiilor cu malformatii cardiace; urmarirea se face atat inaintea unei eventuale interventii, operatii (preoperator), cat si dupa efectuarea procedurilor interventionale (post-operator)
  • Urmarirea periodica a pacientilor cu malformatii cardiace cand devin adulti
  • Diagnosticul si urmarirea pre si postoperatorie a pacientilor adulti cu malformatii cardiace (inclusiv pacienti care au malformatii complexe)
  • Eliberarea avizelor sportive din punct de vedere cardiovascular
  • Evaluari cardiologice in diversele situatii de viata: sarcina, initierea unui sport, necesitatea efectuarii altor operatii sau interventii medicale