Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Terapia cu lumina - ramane inactiv

Aceste tratamente folosesc o lumina cu intensitate scazuta (spre deosebire de lumina intensa a unui laser) pentru a stimula productia de colagen a pielii. Sunt eficiente in tratarea decolorarilor si imperfectiunilor pielii usoare si moderate.

Terapia cu lumina pulsata

Uneori fiind numita “foto faciala”, terapia cu lumina pulsata poate imbunatati daunele usoare si moderate provocate de expunerea la soare privind culoarea si textura pielii, fara perioada de recuperare si cu putine complicatii. Pe langa imbunatatirea texturii si a nuantei pielii, terapia cu lumina pulsata poate diminua pistruii, punctele rosii, petele de varsta si vasele de sange dilatate. Mai poate fi folosita si la tratarea parului nedorit, inchis la culoare si a obrajilor si nasului rosu cu rozacee. Acest tratament foloseste un dispozitiv cu Lumina Intens Pulsata (LIP). Nu este un laser; acesta emite explozii de energie luminoasa pe banda larga care patrunde in epiderma si derma si incurajeazao crestere a cantitatii de colagen nou. Nu este nevoie ca tratamentul LIP sa fie efectuat intr-un cabinet medical, si este adesea oferit de saloane si spa-uri.

Pentru aceasta procedura, practicianul va va imbraca fata cu un gel si  va va acoperi ochii pentru a ii proteja de pulsul de lumina. Cand aparatul licare, veti simti un val rapid de caldura,  cum este plesnitura unui elastic de cauciuc. Fiecare blit trateaza o zona de marimea unui banut, si este posibil sa asistati la doua sau trei episoade, intr-o sedinta de 30 pana la 60 de minute. Dupa aceasta,  puteti ramane cu putina roseata sau pete timp de o zi sau doua.

Majoritatea practicienilor recomanda patru pana la sase sesiuni, fiecare costand aproximativ 380$, la distanta de trei sau patru saptamani. Ameliorarea este treptata, cei mai multi oameni putand observa diferente dupa primele trei tratamente. De cateva ori pe an sunt necesare tratamente de intretinere. Efectele secundare pot include arsuri, scaderea sau cresterea gradului de pigmentarea al pielii si cicatrice.

Terapia fotodinamica

Pe langa indepartarea keratozei actinice (a se vedea "Terapia fotodinamica", pagina 18), terapia fotodinamica este utilizata la reducerea liniilor fine si a petelor provocate de fotoimbatranire, precum si pentru a intineri intreaga fata si a trata acneea. Fiecare tratament dureaza intre 45 si 90 de minute, si pot fi necesare de la unu la sase tratamente, avand un pret de aproximativ 800$ per tratament. Este bine ca terapia fotodinamica sa fie efectuata de un medic.

Fotoregenerarea cu LED

Fotoregenerarea cu LED, care foloseste lumina produsa de diode emitatoare de lumina, este o modalitate eficienta, rezonabila de a aduce  imbunatatiri subtile la nivelul pielii pentru persoanele cu afectiuni solare usoare spre moderate. Fotoregenerarea, care este nedureroasa, nu deterioreaza suprafata sau straturile profunde ale pielii. In schimb, aceasta transmite celulelor sa remodeleze colagenul din derma. In  timpul acestei proceduri, fata dumneavoastra va fi expusa la lumina continua sau pulsata galbena (cunoscuta si sub numele de Gentle Waves- valuri blande-) sau la lumina de LED rosie continua sau pulsata (ProLight Red/Infrared) 30 de secunde pana la trei minute. Fotoregenerarea poate veni in  completarea aproape oricarei alte proceduri realizate pe fata dumneavoastra si functioneaza pe toate tipurile de piele. De asemenea, poate trata rapid o zona de mare intindere intr-o singura sedinta scurta, fara a avea consecinte. Cu toate acestea, efectele sale pot fi subtile, si de obicei sunt necesare opt sau 10 tratamente pentru a mentine rezultatele.

Pe langa ameliorarea daunelor produse de soare, fotoregenerarea cu LED poate fi folosita pentru a grabi procesul de vindecare dupa alte tratamente cu laser. Tratamentul poate fi efectuat de un medic, de o infirmiera sau de un asistent medical.