Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Sutienul de maternitate

Sutienul de maternitate

Ce pot face pentru a reduce durerea la nivelul sanilor?

Ceea ce te va ajuta cu adevarat sa reduci durerea la nivelul sanilor sensibili si mariti de volum este sa-ti cumperi un sutien bun, care sa sustina sanii. Vei descoperi ca sutienele cu sarma sunt mai putin confortabile acum. Ca sa eviti frecarea, cauta un material moale, fara cusaturi in apropierea mameloanelor. Sutienele din bumbac vor fi mult mai confortabile si vor lasa pielea sa respire mai bine decat sutienele din materiale sintetice. In timpul zilei poti folosi un sutien de sarcina (iar in ultimul trimestru merita sa investesti intr-un sutien de alaptare, deoarece oricum vei avea nevoie de el in curand, cand vei alapta), iar pentru noapte poti incerca o bustiera moale, din bumbac, pe care o poti gasi in magazinele de maternitate specializate.

Este important sa porti o bustiera cand faci sport, care sa sustina bine sanii, deoarece acestia sunt grei si plini. O bustiera speciala pentru sport va asigura sustinerea sanilor si va diminua disconfortul.

Cumpara sutienul un pic mai mare decat ce ti s-ar potrivi pe moment, deoarece vei creste cu una-doua cupe (atat in marime, cat si in circumferinta toracelui) pe masura ce sanii se dezvolta si abdomelul se mareste. Poti verifica intr-o prima faza daca iti incape pumnul in cupa, langa san.