Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pozitiile sexuale si fertilitatea

Sunt anumite pozitii sexuale mai bune decat altele?

Nu exista dovezi stiintifice ca anumite pozitii, cum ar fi cea a misionarului (barbatul deasupra), ar fi mai bune decat altele. Pur si simplu, oamenii de stiinta nu au cercetat acest subiect. Expertii considera ca orice pozitie care faciliteaza depunerea spermei in apropierea colului uterin poate avea un rezultat bun. Ca urmare, bucura-te de varietate in viata sexuala si distreaza-te in timp ce incerci sa ramai insarcinata!

Ar trebui sa stau culcata dupa raportul sexual?

La fiecare ejaculare se elimina in vagin milioane de spermatozoizi care vor migra catre trompa uterina in 5 minute; asta inseamna ca vor fi suficienti spermatozoizi in vagin, chiar daca te ridici in picioare imediat dupa raportul sexual. Totusi, unii experti recomanda sa ramai intinsa in pat, eventual cu o perna sub solduri, pentru 15-20 minute; consensul este ca pastrarea pozitiei culcat nu are ce rau sa-ti faca si, eventual, poate ajuta.

Totusi, a sta intinsa in pat pentru o perioada de timp nu este o buna idee daca esti predispusa la infectii urinare si medicul ti-a recomandat sa-ti golesti vezica urinara imediat dupa raportul sexual. Si categoric nu este nevoie sa stai in cap!

Trebuie sa am orgasm pentru a ramane insarcinata?

Evident, daca incerci sa ramai gravida, este foarte important pentru partener sa ajunga la orgasm, pentru a ejacula sperma in vagin. Pe de alta parte, specialistii considera ca orgasmul femeii reprezinta doar placere si satisfactie si nu este necesar pentru a concepe. Totusi, orgasmul produce modificari hormonale la nivelul creierului ce ar putea influenta favorabil ovarele pentru ovulatie.

Nu exista vreo dovada stiintifica ca orgasmul ar avea vreun rol in a ajuta spermatozoizii sa ajunga la nivelul trompei uterine. Anumite contractii uterine usoare ar putea ajuta spermatozoizii sa traverseze uterul, insa acestea apar si fara sa ai orgasm.

Ceea ce trebuie sa retii este faptul ca a avea rapoarte sexuale regulate, de 2-3 ori pe saptamana,  este ceea ce cu adevarat  poate sa creasca sansa de a ramane insarcinata.