Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pot sa merg la sauna la hotel in sarcina?

Pot sa merg la sauna la hotel in sarcina?

Ca si in cazul bailor fiebinti, trebuie sa eviti sa mergi la sauna in timpul sarcinii. Cresterea temperaturii corpului poate sa afecteze circulatia sangelui cu scaderea tensiunii arteriale, ceea ce va face sa te simti extrem de obosita si ametita. De asemenea, acest lucru este periculos si pentru copilul tau care nu va mai primi nutrientii necesari din cauza scaderii presiunii arteriale.

In plus, studiile au aratat ca hipertermia (temperatura corpului mai mare de 38.90C), in special in primele luni din sarcina, poate cauza defecte de tub neural, adica afectarea dezvoltarii creierului si maduvii spinarii copilului.

Din fericire exista alte metode care te pot ajuta sa te relaxezi sau sa te rasfeti singura. Intreaba la receptia hotelului daca ofera servicii de pedichiura sau masaj al picioarelor. Sau fa o baie calda (nu fierbinte) si aprinde cateva lumanari parfumate pe care le-ai adus cu tine. O baie relaxanta in piscina este perfecta atunci cand esti gravida, asa ca profita la maximum pe perioada cat stai la hotel.