Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pot sa iau somnifere din plante daca sunt insarcinata?

Pot sa iau somnifere din plante daca sunt insarcinata?

Este usor sa presupui ca daca sunt din “plante”, aceste somnifere sunt sigure. Insa si plantele pot fi la fel de puternice precum medicamentele pe care le cumperi cu sau fara prescriptie medicala, iar unele dintre ele sunt chiar toxice pentru copil.

Exista o varietate foarte mare de produse din plante despre care se spune ca ar ajuta sa ai un somn odihnitor, insa majoritatea nu au fost studiate la femeia gravida, astfel incat nu se cunoaste daca sunt sau nu sigure. Doar cateva dintre ele – ginseng, mierea, nucsoara si ovazul- pot fi considerate relativ sigure in sarcina sau cand alaptezi, insa si in cazul lor exista putine informatii.

Daca nu te poti decide ce remedii din plante sa folosesti, discuta cu medicul tau inainte de a incepe sa consumi un astfel de produs, indiferent daca contine o singura planta sau o combinatie de plante. Trebuie sa tii cont inclusiv de consumul de ceai din plante.

De asemenea, deoarece calitatea plantelor variaza de la o firma la alta, cere-i medicului sau farmacistului sa-ti recomande o anumita firma.