Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

Pot sa folosesc centura de siguranta daca sunt insarcinata?

Pot sa folosesc centura de siguranta daca sunt insarcinata?

Este esential sa folosesti centura de siguranta ori de cate ori te afli in masina. De altfel, este periculos sa n-o folosesti. Specialistii spun ca cea mai buna metoda de a-ti proteja copilul este sa te protejezi pe tine insati.

Pentru cea mai buna protectie a ta si a copilului tau, asigura-te ca folosesti ambele parti ale centurii, atat pe cea orizontala, pozitionata jos, sub abdomen, cat si pe cea oblica, care trebuie pozitionata pornind de la nivelul umarului si trecand diagonal peste pieptul tau, printre sani. Nu-ti trece partea oblica sub brat sau prin spate.

Mentine airbag-ul activat, beneficiul functionarii acestuia depasind riscul potential pentru tine sau copilul tau. Insa niciodata air-bag-ul nu va inlocui centura de siguranta. De fapt, air-bag-ul poate fi periculos daca se deschide si nu esti fixata sigur cu centura de siguranta.

Atunci cand conduci, aranjeaza-ti scaunul astfel incat abdomenul sa fie la distanta de volan si de bord, insa sa-ti permita sa ajungi confortabil la pedale.

Daca totusi ai avut un accident de masina – chiar unul minor si te simti bine de altfel, este recomandat sa te consulte un medic obstetrician pentru a se asigura ca atat tu, cat si copilul tau nu ati fost raniti.