Alege sectiunea

EDU.REGINAMARIA.RO

De ce să te operezi în România? Un întreg program bariatric, nu doar o simplă intervenție chirurgicală

Articol de Prof. Dr. Catalin Copaescu Profesor Chirurgie generala
Greutatea corporală şi starea de sănătate sunt într-o strânsă interdependenţă, operația de micșorare a stomacului fiind mai mult decât o îmbunătățire semnificativă a aspectului fizic. Gastric sleeve este deseori singura opțiune de tratament prin care pacientul își poate salva viața.
Cauzele obezității sunt multiple, pornind de la moștenirea genetică și continuând cu metabolismul fiecărei persoane, mediul în care trăiește și nu în ultimul rând, stilul de viață.

Odată cu creșterea numărului de kilograme în exces apar și problemele - se poate observa un impact atât la nivel emoțional, cât și fizic, asupra fiecarui individ: articulațiile sunt afectate prin excesul de presiune de la nivelul lor, apar multiple probleme de sănătate asociate precum diabet zaharat tip II, hipertensiune arterială, apnee de somn, disfuncții erectile, probleme de fertilitate, depresie și izolare socială, iar pe termen lung crește riscul de cancer și scade speranța de viață.

Încercările de scădere ponderală prin metode conservatoare, regim alimentar și activitate fizică, reprezintă prima etapă de tratament, dar nu este încununată de succes de cele mai multe ori - cu rezultate slabe, doar pe termen scurt, care asociază un sentiment intens de frustrare.
Obezitatea este o boală prin complexitatea problemelor asociate, iar chirurgia bariatrică vine ca o soluție salvatoare, cu rezultate spectaculoase pe termen lung, în beneficiul pacienților.

De ce este mai bine să te operezi în România?

Decizia de a recurge la acestă intervenție este luată în urma unui proces lung, în care sunt analizate toate implicațiile intervenției. Este foarte important ca pacientul să înțeleagă întreg procesul și să aibă alături de el o echipă de medici competenți pe tot traseul, de la investigațiile preoperatorii, la monitorizarea pe termen lung.

Primul Centru de Excelență în Chiurgia Metabolică și Bariatrică din România

Am fost primul centru dedicat chirurgiei bariatrice, suntem singurul Centru de Excelență în Chirurgia Metabolică și Bariatrica din țară, avem toate resursele necesare pentru tratamentul complet al obezității și problemelor asociate acesteia, asigurand întregul traseu al investigatiilor preoperatorii complexe, al tratamentului chirurgical propriu-zis și al programului de urmărire postoperatorie.

Comunicarea este esențială. Mai ales în relația dintre medic și pacient

De-a lungul timpului am subliniat importanța comunicării cu pacienții noștri și, de aceea, fiecare membru al echipei multidisciplinare din centrul nostru este alături de pacient cu răspunsuri la orice întrebare.
Dificultățile de comunicare întampinate în spitalele din afara țării, chiar și în prezența unui translator, sunt inerente. Emoțiile trăite înaintea unei astfel de intervenție chirurgicale nu pot fi întotdeauna traduse. În plus vei putea fi întotdeauna aproape de familie și de prieteni.

Punem accent pe nevoile pacientului și suntem alături de acesta prin grupurile de suport și consilierea dedicată, cât și prin integrarea psihologului în întreg circuitul pacientului bariatric.
În Ponderas Academic Hospital pacienții bariatrici au un circuit special și beneficiază de îndrumare și suport încă de la începutul investigațiilor preoperatorii, având alături personal dedicat – navigatoarele de bariatrie.

De asemenea, relația medic-pacient este foarte importantă, pentru că încrederea pe care pacientul o oferă medicului trebuie să aibă la bază o comunicare foarte bună în toate etapele parcurse de pacient, atât înaintea intervenției chirurgicale cât și pe termen lung, cu ocazia controalelor postoperatorii periodice. Este foarte important ca pacientul să își poată alege medicul, să poată discuta cu acesta  înainte de intervenția chirurgicală, pentru a întelege întreg circuitul pacientului bariatric, să beneficieze de sprijinul acestuia pe toată perioada spitalizării, să primească detalii despre intervenția chirurgicală, despre evoluția postoperatorie imediată și, bineînțeles, să primească recomandările specifice la externare.

Recuperare postoperatorie fără riscuri

În Ponderas Academic Hospital, pacienții bariatrici beneficiază de protocoale standardizate pentru siguranța pacientilor și pentru eficiența intervenției chirurgicale. Absența standardelor medicale pentru procedurile bariatrice din alte țări înseamnă expunerea la riscuri suplimentare.
În spital există un pachet special de investigații preoperatorii prin consulturi și investigații multidisciplinare, la finalul cărora pacientul și medicul chirurg vor discuta despre intervenția chirurgicală bariatrică și vor alege împreună cea mai bună variantă de tratament. Așadar, fiecare pacient trece printr-o evaluare completă înaintea operației, astfel încât să beneficieze de cea mai adecvată intervenție chirurgicală, adaptată particularităților sale, iar riscurile să fie reduse la minimum.

Ai acces la medic la orice oră, oricând după intervenție

Suntem alături de tine pentru orice urgență medicală prin disponibilitate 24/7 la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Ponderas Academic Hospital.
Suntem gata să intervenim în orice moment, chiar și pentru pacienții care au trecut prin intervenția bariatrică într-un alt spital, existând în permanență un chirurg bariatric disponibil pentru urgențe medicale. Eventualele complicații postoperatorii nu suportă amânarea tratamentului și în nici un caz deplăsari cu avionul sau mașina pe o perioadă lungă de timp.

Pe lângă medicul care te va opera, și spitalul unde se desfășoară intervenția chirurgicală are o importanță majoră. Centrul de excelență în chirurgia bariatrică și metabolică din Ponderas Academic Hospital funcționează la cele mai înalte standarde internaționale, având dublă acreditare atât în  calitatea serviciilor medicale, cât și în siguranța pacientului. Periodic, Centrul de Excelență trece printr-un proces de reacreditare, care confirmă menținerea standardelor de calitate și siguranță a pacientului la cel mai înalt nivel. Astfel pacientul are certitudinea că va alege cel mai bun spital, în care se va simți în siguranță și va obține cele mai bune rezultate.

Pentru că operația bariatrică reprezintă un moment unic în viață, în alegerea centrului chirurgical, pacientul va trebui să țină cont de expertiza personalului medical, de numărul de cazuri tratate, de experiențele pacienților și de dotările spitalului, ce asigură circuite dedicate pacientului bariatric pentru investigații, tratament și urmărire pe termen lung. În Centrul de Excelență în Chirurgie Bariatrică din Ponderas avem rezerve, echipamente, instrumentar chirurgical și aparatură medicală specială pentru pacienții bariatrici. Opțiunile oferite de clinicile din străinatate presupun, de multe ori, o sală de operații de diverse specialități, închiriată pentru câteva ore, insuficient echipată ținând cont de specificul pacienților și al intervenției chirurgicale.

Ai la dispoziție o întreagă echipă medicală supraspecializată  în chirurgia obezității

Cu o experiență vastă în tratarea cazurilor complexe de obezitate, echipa multidisciplinară de medici din Ponderas Academic Hospital este capabilă să trateze cele mai complexe cazuri bariatrice. Problemele obezității sunt abordate integrat, pacienții fiind evaluați de un grup de medici de diferite specialități, de la chirurgie, anestezie, diabet, nutriție, endocrinologie, gastroenterologie, cardiologie, ecografie, osteodensitometrie, radiologie, până la psihologie. Tratăm fiecare patologie în cadru multidisciplinar, iar cel mai mare avantaj este că fiecare decizie medicală este analizată de mai mulți specialiști, ca să putem oferi cea mai bună soluție pentru fiecare pacient. Acesta se adresează unui singur spital pentru toate investigațiile și consulturile necesare preoperator, în vederea intervenției chirurgicale, cât și pe toată perioada postoperatorie.

Tehnica chirurgicală corectă, utilizată de chirurgii  din Ponderas, reprezintă un standard în chirurgia bariatrică și influențează decisiv rezultatele pacienților, cu riscuri postoperatorii minime. Siguranța și rezultatele pacienților sunt cele mai importante criterii în alegerea clinicii. În Ponderas Academic Hospital toate intervențiile chirurgicale bariatrice se efectuează minim invaziv - laparoscopic sau robotic, oferind o recuperare rapidă pacientului, dar și beneficii estetice, inciziile fiind de maximum 1.5 cm.

Monitorizarea post-operatorie este secretul succesului intervenției

În Ponderas, grija și atenția pentru pacient nu se opresc în momentul externării.
Am dezvoltat cel mai complex program de monitorizare al evoluției fiecărui pacient, astfel încat acesta să se bucure de cele mai bune rezultate pe termen lung și să fie în contact permanent cu personalul medical, întotdeauna atent la nevoile pacientului.
Programele de urmărire postoperatorie includ consiliere, investigații și recomandări personalizate de nutriție și se întind pe tot restul vieții pacientului, pentru că e important să fim atenți la sănătatea noastră, mai ales în urma unei intervenții care ne schimbă radical viața – de la aspectul fizic, scădere ponderală mare, scăderea masei de grăsime viscerală, îmbunătățirea funcțiilor organismului și creșterea calității vieții.
Suntem o echipă dedicată pacienților bariatrici și împreună vom parcurge toate etapele.

Cere o programare

Prin completarea formularului de mai sus sunt de acord sa fiu contactat/a de catre Reteaua de sanatate REGINA MARIA in legatura cu serviciile medicale solicitate

Acest site este protejat de reCAPTCHA si se aplica Politica de confidentialitate si Termeni si conditii.